IC-Neonatologie Verpleegkundige m/v

Verpleegkundig & Assisterend personeel
Afdeling
Neonatale Intensice Care Unit
Vacaturenummer
C.18.WV.MP.08 
Dienstverband
24-36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
IC- Neonatologie
Maximum salaris
€3.582,- bruto per maand (schaal 9A, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 1 oktober 2018

De functie

‘Hoe de sfeer bij ons op Intensive Care Neonatologie is? Heel veilig; ik weet zeker dat ik 24/7 bij mijn collega’s terecht kan. We vormen met z’n allen een ijzersterk team. En de samenwerking met de neonatologen, fellow’s, arts-assistenten en physician assistents is heel laagdrempelig. Reken maar dat je terecht komt op een afdeling waar we het vanzelfsprekend vinden om elkaar te helpen en  regelmatig tijd maken om bijzondere mijlpalen met elkaar te vieren. Natuurlijk hebben we soms te maken met emotionele gebeurtenissen. Ook tijdens die momenten zijn we er voor elkaar.‘

Dat je als (parttime) IC Neonatologie verpleegkundige niet alleen veel voor premature, dysmature en zieke baby’s kunt betekenen en voor hun ouders een steunpilaar bent, dat wist je als NICU- verpleegkundige waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat we sinds medio 2017  in het LUMC werken op een splinternieuwe Neonatale Intensive Care Unit (NICU)?
We hechten veel waarde aan het continue verbeteren van onze zorg. Daarom zijn er verschillende werkgroepen met kwaliteit bezig. Als je iets ziet waarvan je vindt dat dat verbeterd kan worden, krijg je bij ons ruimte om dat op te pakken. Bovendien lopen er allerlei onderzoeken waar we als verpleegkundigen ook een rol in hebben. En er zijn bij ons verschillende mogelijkheden om als verpleegkundige door te groeien. Bijvoorbeeld naar oudste van dienst, verpleegkundig expert/onderzoeker of  physician assistent.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Hiervoor zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig.

Onze NICU is één van de tien Neonatale IC-centra in Nederland. We zijn het eerste ziekenhuis in de Randstad met 17 eenpersoonskamers en 4 tweelingenkamers. Zo is er meer rust voor het kind, privacy voor ouders en rooming-in mogelijk. Dit is helemaal in lijn met onze visie op op gezinsgerichte zorg.

Ons verpleegkundig team bestaat uit 70 verpleegkundigen aangestuurd door 2 teamleiders, doktersassistenten, secretaresses en ondersteunende diensten. Wij zijn het landelijk centrum voor de behandeling van kinderen met een rhesus-antagonisme en TTTS (Twin to twin transfusion syndrome). Ook de zorg voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen is één van onze speerpunten. Samen met GeboorteHuis Leiden vormen wij de afdeling Perinatologie. Ons doel is alle zorg paraat, samen de regie en een gastvrij verblijf voor het kind en de ouders. In 2017 behaalden wij voor de vijfde keer het WHO-certificaat t.a.v. borstvoeding.  

Het profiel

Wil je op onze NICU komen werken dan heb je een diploma IC neonatologie nodig. Heb je dat diploma (nog) niet maar wil je de opleiding volgen? Dat kan bij ons. Daarvoor is een afgeronde hbo-V of mbo-V opleiding wel een vereiste. Uiteraard is het belangrijk dat je enthousiast bent om voor onze allerkleinste patiënten en hun ouders te zorgen. Verder ben je iemand die initiatief neemt; je signaleert niet alleen verbeteringen maar je doet er daadwerkelijk iets mee. Naast de zorg heb je namelijk een onmisbare rol in de ontwikkeling hiervan. Ook bij onderwijs en onderzoeken op onze afdeling hebben onze verpleegkundigen een belangrijke taak. Bovendien moet je het leuk vinden om te werken in een divers team en gevoel hebben voor enerzijds de technische aspecten van de zorg en anderzijds de begeleiding van ouders. Omdat de ontwikkelingen in ons vakgebied razendsnel gaan, is het van belang dat je gemotiveerd bent om dat bij te houden.

Ons aanbod

Je werkt in een (parttime) dienstverband van 24-36 uur per week. Je bent inzetbaar in alle diensten, door de week en in het weekeinde. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal €3.582,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 9A, CAO UMC).

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC 70% van de pensioenpremie betaalt. Je kunt deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra en gebruikmaken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Daarnaast zijn er zijn goede faciliteiten op het gebied van kinderopvang.

Jouw loopbaanontwikkeling
Of je nu een beginner of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Goede bereikbaarheid
Het LUMC ligt pal naast het centraal station van Leiden, met uitstekende verbindingen binnen de Randstad. Kom je met de auto? Dan vind je naast het LUMC een parkeergarage. Dus ook verpleegkundigen uit de regio Amsterdam, Utrecht en Den Haag zijn van harte uitgenodigd te solliciteren.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel Rianne de Jong of Jeanette Sollie, verpleegkundig teamleiders NICU, telefoon 071 526 40 64. Twijfel je of wil je van een NICU verpleegkundige meer weten? Ook daarvoor kun je een van de teamleiders bellen. Zij brengen je dan in contact met een van onze verpleegkundigen. Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.