Diabetesverpleegkundige m/v

Verpleegkundig & Assisterend personeel
Afdeling
Interne Geneeskunde
Vacaturenummer
2.18.YB.EO.70
Dienstverband
16 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
HBO
Maximum salaris
€ 3.391,- bruto per maand (schaal 8B , CAO UMC) 
Sluitingsdatum
tot en met 24 augustus 2018

De functie

Bent u een ervaren en betrokken tweedelijns diabetesverpleegkundige en kunt u goed schakelen met andere experts en patiënten? Dan is de functie als diabetesverpleegkundige wellicht wat voor u.

Als diabetesverpleegkundige verleent u specifieke verpleegkundige zorg aan patiënten met Diabetes Mellitus. U geeft advies over de behandeling van de ziekte en het voorkomen van complicaties. U maakt samen met de patiënt afspraken over zelfcontrole en zelfregulatie. U begeleidt de patiënt bij eventuele maatschappelijke en psychologische gevolgen van de ziekte. De diabetesverpleegkundigen participeren in het diabetesteam en werken hierin samen met diëtisten, artsen van de Diabetespolikliniek en een medisch psycholoog.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De afdeling Endocrinologie en Stofwisselingsziekten is momenteel sterk in beweging door de aandacht die we besteden aan de continue verbetering van patiëntenzorg. De speerpunten van de afdeling zijn: complexe diabetes zorg, calcium en botziekten, en neuro-endocrine tumoren. Als diabetesteam hebben we als uitgangspunten dat de patiënt centraal staat, de zorg wordt afgestemd op de behoefte van de patiënt en er een hoge mate van transparantie over de geleverde zorg is. Als enige centrum in Nederland bieden wij zorgprogramma’s (modules) aan. Dit zijn specifieke behandeltrajecten, zodat de patiënt vooraf weet waar hij/zij aan toe is. Tevens is het LUMC een transplantatiecentrum, waar gecombineerde nier-pancreastransplantaties en eilandjes van Langerhans-transplantaties plaatsvinden. Daarnaast zijn wij een Europees expertise centrum voor genetische vormen van diabetes (MODY).

Het profiel

Wij zijn op zoek naar tijdelijke vervanging van een collega; een betrokken en enthousiaste tweedelijns diabetesverpleegkundige met hbo-werk- en denkniveau die goed kan samenwerken in een team. Daarnaast heeft u ruime ervaring in de zorg met patiënten met Diabetes Mellitus en ervaring met pomptherapie, bij voorkeur heeft u ervaring met sensoren. U bent ingeschreven in het kwaliteitsregister van de EADV. Bent u toe aan een nieuwe uitdaging en wilt u met ons samen werken aan betere Diabeteszorg? Kom dan met ons kennis maken!

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 16 uur per week. Eventueel bestaat de mogelijkheid de functie uit te breiden tot 36 uur waarbij dan extra taken zijn als diabetesverpleegkundige binnen een Europees Research project naar mHealth bij diabetes. U krijgt een tijdelijke aanstelling tot in ieder geval 31 december 2018. Afhankelijk van de ontwikkelingen in het team, kan de aanstelling eventueel worden verlengd. Het salaris is afhankelijk van uw opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.391,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 8B, CAO UMC). Ook een detachering vanuit een ander ziekenhuis behoort tot de mogelijkheden.

Het LUMC biedt daarnaast zeer gunstige arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenregeling bij het ABP waarbij de werkgever 70% van uw pensioenpremie betaalt en de mogelijkheid tot deelname aan onze collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies. Het LUMC is met het OV heel goed te bereiken; we zijn gesitueerd recht tegenover Leiden Centraal Station. Voor automobilisten is er voldoende parkeergelegenheid en als u liever met de fiets komt kunt u deelnemen aan onze gunstige fietsregeling. Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden leest u elders op deze site. 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kunt u contact opnemen met mevrouw drs. Mariëlle Schroijen, internist- endocrinoloog, afdeling Interne Geneeskunde, telefoon 071 529 97 01. Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te solliciteren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum.

U kunt uw sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kunt u bijlagen meesturen (zoals uw motivatiebrief en cv). Uiteraard worden uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.