Solliciteren

Geïnteresseerd om te werken in het LUMC? Dan kunt u uw interesse op meerdere manieren laten blijken. Dit kan onder andere door direct te solliciteren op een vacature. Kijk voor onze vacatures in het vacatureoverzicht.

Hieronder leest u hoe onze sollicitatieprocedure werkt. En vindt u solliciteren lastig? Dan hebben wij enkele sollicitatietips voor u.

Open sollicitatie?
Vindt u op dit moment geen passende vacature op deze site, maar wilt u graag bij het LUMC werken? Elke maandag verschijnen er weer nieuwe vacatures. U kunt ons eventueel een open sollicitatie sturen, echter wij geven de voorkeur aan gerichte sollicitaties


Als u toch een open sollicitatie wilt insturen dan kan dat alleen via het sollicitatieformulier. U kunt uw motivatie en CV aan dit formulier toevoegen. Als u het formulier verstuurt, krijgt u gelijk een bevestigende melding. Hebben wij in twaalf maanden geen geschikte vacature voor u gevonden, dan verwijderen wij uw gegevens uit ons bestand. Stageverzoeken kunnen we niet in behandeling nemen, die kunt u het beste via een e-mail naar de afdeling sturen.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedures in het LUMC worden digitaal afgehandeld. U kunt solliciteren tot de sluitingsdatum. Daarna wordt de vacature van de site verwijderd. Als u heeft gesolliciteerd op een vacature of opleidingsplaats dan sturen we u zo spoedig mogelijk een bericht van ontvangst. Soms duurt het echter even voordat wij u (verder) bericht kunnen geven. Interne sollicitaties worden namelijk als eerste behandeld. Hebben wij geen geschikte interne kandidaat, dan komt uw sollicitatie aan de beurt. 

Als wij met u in gesprek willen komen naar aanleiding van uw sollicitatie, dan nodigen wij u hiervoor uit. Afhankelijk van de functie worden één of meerdere gesprekken gevoerd. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met uw sollicitatiebescheiden. Als wij uw gegevens willen bewaren om te kunnen matchen met toekomstige vacatures, sturen we u hierover bericht. U kunt aangeven of u daar bezwaar tegen heeft, dan worden uw gegevens verwijderd. Meer informatie over de procedure vindt u bij de betreffende vacature.

Als sollicitant heeft u recht op een vergoeding voor gemaakte reiskosten. Meer informatie hierover en informatie over de werkwijze van declareren, kunt u vinden bij het onderdeel 'Nieuwe medewerkers', onderaan bij meenemen/toesturen.

Sollicitatietips
  • Solliciteren is geen eenrichtingverkeer. Het is belangrijk dat u vooraf stil staat bij uw wensen, ambities en mogelijkheden in relatie tot de vacature waarop u reageert. Het is een kwestie van afstemmen van vraag en aanbod.
  • De voorbereiding kan uw sollicitatie maken of breken. Zorg dat u weet waar u over praat. Verzamel (achtergrond)informatie en verdiep u in de baan en in het LUMC als toekomstig werkgever. Meer informatie over het LUMC in het algemeen, en als werkgever, vindt u op deze site.
  • Reageer! Het LUMC is altijd op zoek naar goede, talentvolle en gemotiveerde kandidaten.