Postdoc SUMO & Mitose m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Cel en Chemische Biologie
Vacaturenummer
D.18.MV.CV.27
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
1 november 2018
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 4.216,- bruto per maand (schaal 10, CAO UMC) 
Sluitingsdatum
tot en met 26 augustus 2018

De functie

Wilt u als postdoc deel uitmaken van een VICI-project over de rol van SUMOylatie in mitose? Lees dan verder.

Als lid van ons onderzoeksteam bestudeert u de mechanismen en functionele consequenties van post-translationele eiwitmodificatie door SUMO (Small Ubiquitin-like Modifier). Zo onderzoekt u de belangrijke rol die SUMO speelt tijdens de celdeling. Dit doet u op het niveau van het SUMO-proteoom en op het niveau van individuele SUMO-doeleiwitten. De verwachting is dat het remmen van SUMO-signaaloverdracht in kankercellen een nieuwe anti-kankertherapie kan opleveren.

Het project

Ons team is geïnteresseerd in mechanismen en functionele consequenties van post-translationele modificatie door SUMO. We integreren biochemie, celbiologie en proteomics en gebruiken state-of-the-art microscopen en massa-spectrometers om nieuw inzicht te verkrijgen in SUMO-signaaloverdracht tijdens de celcyclus. Zo hebben we de belangrijke rol van SUMO in celcyclusprogressie ontdekt. Verder hebben we laten zien dat SUMO-2/3 kettingen vormen en dat deze SUMO-familieleden samenwerken met het ubiquitine-proteasoomsysteem om de afbraak van doeleiwitten te reguleren. Recent hebben we innovatieve methodologie ontwikkeld om SUMO-signaaloverdracht en crosstalk tussen SUMO en andere post-translationele modificaties op grote schaal in kaart te kunnen brengen.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig.
Binnen de afdeling Cel en Chemische Biologie onderzoekt een team van professionals de functionele regulatie van eiwitten door post-translationele modificaties inclusief SUMOylering, ubiquitylering en fosforylering. Zo verkrijgen wij inzicht in fundamentele levensprocessen op moleculair niveau en in ziekte-geassocieerde deregulatie van deze processen. Onze onderzoeksgroep behoort tot het LUMC-profileringsgebied Kanker Pathogenese & Therapie. De afdeling is lid van de onderzoeksschool Medisch Genetisch Centrum Zuid-West Nederland (MGC). 

Het profiel

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, gemotiveerde en resultaat gedreven postdoc. U bent gepromoveerd in de  Biomedische Wetenschappen of een vergelijkbare opleiding. Verder hebt u ervaring met eiwitzuivering, eiwitbiochemie, moleculaire biologie en celbiologie. Het is een pre als u kennis heeft van de celcyclus en ubiquitine signaaloverdracht. U bent creatief en professioneel, en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift.

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Bij gebleken geschiktheid krijgt u een tijdelijke aanstelling voor de duur van het project (drie jaar). Het salaris is afhankelijk van uw opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.216,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC). U komt te werken in een jong, dynamisch en internationaal team.

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC 70% van de pensioenpremie betaalt. Je kunt deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra en gebruikmaken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Daarnaast zijn er zijn goede faciliteiten op het gebied van kinderopvang.

Jouw loopbaanontwikkeling
Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Goede bereikbaarheid
Het LUMC ligt pal naast het centraal station van Leiden, met uitstekende verbindingen binnen de Randstad. Kom je met de auto? Dan vind je naast het LUMC een parkeergarage. Dus ook kandidaten uit de regio Amsterdam, Utrecht en Den Haag zijn van harte uitgenodigd te solliciteren. 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kunt u contact opnemen met de heer dr. Alfred Vertegaal, groepsleider Cel en Chemische Biologie, telefoon 071 526 96 21 , e-mail vertegaal@lumc.nl. Voor meer informatie over ons, bezoek onze website: http://www.lumc.nl/vertegaallab.Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen. Voeg daarom de namen en contact informatie van drie referenten toe. Ook het geven van een presentatie kan tot de procedure behoren . 

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te solliciteren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum.

U kunt uw sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kunt u bijlagen meesturen (zoals uw motivatiebrief en cv). Uiteraard worden uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.