Postdoc Structuur biologie van DNA replicatie m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Moleculaire Celbiologie
Vacaturenummer
D.17.VC.CV.23
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
1 december 2017
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 4.194,- (schaal 10, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 15 oktober 2017

De functie

Wij zijn op zoek naar een post-doctorale onderzoeker die deel zal nemen aan het onderzoek in het Lamers laboratorium. Het Lamers lab bestudeert twee nauw verbonden essentiële processen: DNA replicatie en translesie synthese, met het doel om een compleet beeld van alle stappen in de twee processen te creëren. Uw taak zal gericht zijn op het bestuderen van verschillende eiwit-DNA complexen met behulp van cryo-EM, eiwit kristallografie, of biochemische/biofysische methoden.

Het project

Om DNA replicatie en translesie synthese nauwkeurig te besturen maken wij gebruik van cryo electronen microscopie, eiwit kristallografie, "single molecule light microscopy", en biochemie. In onze voorgaande studies hebben we de structuren van verschillende eiwit-DNA complexen bepaald (Lamers 2006, Fernandez-Leiro 2015, Fernandez-Leiro 2017) alsmede een nieuwe DNA 'proofreader' ontdekt in de pathogene bacterie Mycobacterium tuberculosis (Rock 2015). Tevens gebruiken wij "single molecule light microscopy" om de opeenvolgende stappen in de DNA replicatie proces the volgen (manuscript onder review).
Meer informatie over de functie en het project vindt u in de Engelse versie van deze vacature.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. Ons onderzoek sluit naadloos aan op het onderzoek dat plaatsvind de verschillende afdelingen op het LUMC, inclusief humane genetica, chemische immunologie, infectie ziekten, en parasitologie. Het Lamers lab behoort tevens tot een pan-Europese samenwerking waarin verschillende laboratoria twee DNA herstel processen bestuderen: DNA mismatch repair en transcription coupled repair (zie http://www.dnarepairman.eu). Tenslotte, het LUMC is voorzien van meest geavanceerde apparatuur voor moleculair onderzoek, alsmede uitstekende cryo-EM faciliteiten en is nauw verbonden aan het Netherlands Center for Cryo-Electron Nanospectroscopy (NeCEN) dat is voorzien van twee Titan Krios microscopen.

Het profiel

Wij zoeken een enthousiaste en toegewijde collega die recentelijk een PhD-graad heeft behaald. U heeft een achtergrond in de biochemie en structuur biologie en een interesse om belangrijke, fundamentele en biomedische onderzoeksvragen te beantwoorden. Een achtergrond in DNA replicatie en/of DNA herstel is behulpzaam, maar niet noodzakelijk.

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 36 uur per week. De aanstelling is voor 2 jaar met de mogelijkheid tot een verlenging. Het salaris is afhankelijk van  uw opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.194,- bruto per maand bij een fulltime functie (schaal 10, CAO UMC).

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heeft u recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kunt u deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de universitair medische centra. Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kunt u gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover leest u elders op deze site.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met de heer M.H. Lamers, associate professor, afdeling Moleculaire Celbiologie, telefoon +31 (0)71 526 87 27.Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd, u kunt de namen en contactinformatie van twee referenten toevoegen aan uw sollicitatie. Het geven van een presentatie en een assessment zijn onderdeel van de procedure.

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te solliciteren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum.

U kunt uw sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kunt u bijlagen meesturen (zoals uw motivatiebrief en cv). Uiteraard worden uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.