Hoofdanalist Centrale Bloedafname m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL)
Vacaturenummer
D.18.VC.MP.23
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
HBO
Maximum salaris
€ 3.837,- bruto per maand (schaal 9, CAO UMC) 
Sluitingsdatum
tot en met 9 september 2018

De functie

Bent u thuis in alle facetten van het leidinggeven? Wij zoeken voor onze afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL) een ervaren hoofdanalist Centrale Bloedafname.

De bloedafnameactiviteiten in het LUMC zijn gecentraliseerd in de Centrale Bloedafname. Deze unit is onderdeel van de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL). Als hoofdanalist Centrale Bloedafname bent u onderdeel van het managementteam en samen met uw collega hoofdanalist en twee vakspecialisten bent u verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en voor het actueel houden van het kwaliteitssysteem op deze unit. In deze functie houdt u zich onder andere bezig met  het inregelen van klinische en/of poliklinische bloed- of monsterafnames en functietesten, het faciliteren van priktraining voor studenten Geneeskunde en het ondersteunen van bloedafname bij gezonde donoren voor onderzoeksdoeleinden. Daarnaast draagt u bij aan het continu stimuleren van het kwaliteitsdenken van medewerkers bij de uitvoering van hun werkzaamheden.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De afdeling KCL is een medisch laboratorium met 24-uurs dienstverlening dat zich opstelt als kennis- en servicecentrum met toegevoegde waarde voor aanvragend specialist en patiënt, én met commitment voor opleiding, innovatie en onderzoek. Met de patiëntenzorg als kerntaak focust deze unit zich op de centralisatie van de klinische- en poliklinische bloedafname en een kernlaboratorium met 24/7 klinisch chemische- en hematologische laboratoriumdiagnostiek, inclusief bloedtransfusie en (speciële) stolling. Daarnaast biedt de afdeling speciële laboratoriumfaciliteiten voor de niet 24-uurs diagnostiek en faciliteert zij klinische trials en invriesprotocollen inclusief Biobanking. Alle diagnostische units van de afdeling zijn ISO 15189:2012 geaccrediteerd. Op de Centrale Bloedafname worden naast bloedafnameactiviteiten en inname van lichaamsmaterialen ook functietesten en controles uitgevoerd. Bij de Centrale Bloedafname werken in totaal 44 medewerkers, waarvan drie kwart op parttime basis werkt. Functioneel wordt u aangestuurd door de laboratoriumspecialist met aandachtsgebied pre-analyse; hiërarchisch legt u verantwoording af aan de organisatorisch manager en het afdelingshoofd.  

Het profiel

U bent een enthousiaste, ervaren collega die minimaal over hbo-werk- en denkniveau (HLO) beschikt. U heeft ervaring in de klinisch chemische en/of hematologische laboratoriumdiagnostiek en u heeft sterke affiniteit met pre-analyse. Daarnaast heeft u aantoonbare kennis en uitgebreide ervaring op het gebied van leidinggeven en kwaliteitsmanagement. U bent een uitgesproken people manager met een stevige en opgewekte persoonlijkheid, bent sociaal vaardig en u beschikt over incasseringsvermogen. U draagt makkelijk kennis over en bent sterk en overtuigend in de communicatie met collegae en medewerkers. Bovenal weet u het beste uit medewerkers te halen. U committeert zich aan het afdelingsbeleid en draagt expliciet bij aan het realiseren van de meerjarendoelstellingen. Daarnaast bent u veranderingsgericht en ondernemend en bezit u de flexibiliteit en vasthoudendheid om in een teamsetting veranderingen en verbeteringen van de grond te krijgen.

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 36 uur per week. U krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van uw opleiding en ervaring en bedraagt maximaal €3.837,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 9, CAO UMC).

Het LUMC biedt daarnaast zeer gunstige arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenregeling bij het ABP waarbij de werkgever 70% van uw pensioenpremie betaalt en de mogelijkheid tot deelname aan onze collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies. Het LUMC is met het OV heel goed te bereiken; we zijn gesitueerd recht tegenover Leiden Centraal Station. Voor automobilisten is er voldoende parkeergelegenheid en als u liever met de fiets komt kunt u deelnemen aan onze gunstige fietsregeling. Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden leest u elders op deze site. 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kunt u contact opnemen met prof. C.M. Cobbaert, afdelingshoofd KCL, telefoon 071 526 44 83 of met de heer ing. H.P.C. Schippers, organisatorisch manager KCL, telefoon 071 529 78 61.Er zullen referenties worden opgevraagd.  

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te solliciteren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum.

U kunt uw sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kunt u bijlagen meesturen (zoals uw motivatiebrief en cv). Uiteraard worden uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.