Arts-onderzoeker/promovendus Hematologie m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Hematologie
Vacaturenummer
D.18.MV.CV.26
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
conform CAO UMC  
Sluitingsdatum
tot en met 16 december 2018

De functie

De afdelingen Hematologie en Cel en Chemische Biologie van het LUMC zoeken een arts onderzoeker/promovendus die een multicenter studie gaat begeleiden naar de toepassing van een nieuwe chemotherapie voor de behandeling van acute myeloïde leukemie (AML).  

Het chemotherapeuticum waarvan de preklinische biologie en het toxiciteitsprofiel geanalyseerd  zijn door de afdeling Cel en Chemische Biologie onder leiding van prof. J. J.C. Neefjes, zal onder leiding van dr. P.A.  von dem Borne van de afdeling Hematologie in een klinische studie gedurende drie jaar door u verder worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met drie andere UMC’s  (Erasmus MC,  UMC Amsterdam en UMCG). Van u wordt verwacht dat u participeert in het ontwikkelen van het klinisch protocol, het verkrijgen van toestemming voor de studie bij de vier centra, het rekruteren van patiënten, het verzamelen van studiesamples en het bijhouden en interpreteren van klinische resultaten. Daarnaast zal materiaal van patiënten verder worden onderzocht door een postdoc die bij de afdeling Cel en Chemische Biologie werkt. Het is een breed programma met als doel de therapie voor AML patiënten met een nieuwe behandeling te verbeteren. Het onderzoek wordt gesubsidieerd door KWF Kankerbestrijding. Het streven is dat de onderzoeksresultaten worden vastgelegd in een proefschrift.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De afdeling Hematologie is een gerenommeerd centrum op het gebied van hematologisch onderzoek en richt zich op het verbeteren en ontwikkelen van therapie voor hematologische maligniteiten zoals acute leukemie. Het is een dynamische en ambitieuze omgeving waar artsen en onderzoekers zich letterlijk op dezelfde afdeling bevinden. Dit onderzoek is een voorbeeld van bench-to-bedside translationeel onderzoek waarbij het te bestuderen chemotherapeuticum preklinisch is ontwikkeld, in eigen beheer wordt geproduceerd, klinisch wordt toegepast en waarvan de resultaten worden geanalyseerd. 

Het profiel

U bent arts (BIG-geregistreerd) en heeft aantoonbare affiniteit met medisch wetenschappelijk onderzoek en kennis van medische statistiek. U zult veel contact hebben met patiënten, artsen en onderzoekers tijdens de studie, en dus verwachten we van u goede contactuele eigenschappen. U bent zorgvuldig en nauwkeurig en u werkt resultaatgericht.

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Bij een aanstelling als arts-onderzoeker ter vervaardiging van een proefschrift bedraagt het salaris, afhankelijk van uw opleiding en ervaring, minimaal € 2.919,- bruto per maand voor een fulltime functie (schaal 10, CAO UMC). Wij verwachten dat het proefschrift binnen deze periode van 3 jaar afgerond kan worden.  

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heeft u recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kunt u deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kunt u gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover leest u elders op deze site. 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kunt u contact opnemen met de heer prof. J.H. Veelken, afdelingshoofd Hematologie, telefoon 071 526 22 67 of de heer prof. J.J.C. Neefjes, afdelingshoofd Cel en Chemische Biologie, telefoon 071 526 87 27.Voor deze vacature zullen referenties worden opgevraagd. Het geven van een presentatie behoort tot de procedure. 

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.