Student Research Fellowship Hematologie m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Hematologie
Vacaturenummer
D.18.NR.MP.21
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
1 september 2018
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€2.340,- bruto per maand (schaal 3, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 1 juli 2018

De functie

Ben je student en op zoek naar een uitdagende baan als tussenjaar voor je studie? Dit is je kans! Het LUMC zoekt een research fellow voor 9 tot 12 maanden. 
Als student research fellow op de afdeling Hematologie assisteer je bij onderzoek naar T-cel responsen tegen hematopoëse gerestricteerde peptiden gepresenteerd in HLA-DP. Het onderzoeksprogramma is erop gericht bij te dragen aan de ontwikkeling van een nieuwe cellulaire immuun interventie na allogene stamceltransplantatie voor de behandeling van leukemie, lymfomen en het multipel myeloom. Het werk omvat het genereren van immuun responsen gericht tegen kwaadaardige cellen. In 9 tot 12 maanden wordt het onderzoek verricht en afgerond.

Het project
Bij veel patiënten met een kwaadaardige aandoening van de hematopoiese  is allogene stamceltransplantatie (alloSCT) de behandeling van keuze. Het therapeutische effect van een alloSCT is gebaseerd op een immuun respons van donor T-cellen, gericht tegen de normale en kwaadaardige bloedcellen van de patiënt. Als donor T-cellen zich echter richten tegen de gezonde weefsels van een patiënt, zal graft-versus-host ziekte (GVHD) ontstaan. In dit onderzoeksproject zal de mogelijkheid tot het maken van een donor T-cel product worden onderzocht, dat uitsluitend T-cellen bevat gericht tegen hematopoiese gerestricteerde peptiden die worden gepresenteerd in HLA-DP van de patiënt. Deze T-cellen zullen alleen de normale en kwaadaardige bloedcellen van de patiënt aanvallen zonder GVHD te veroorzaken. De peptiden die kunnen worden aangevallen, zijn in eerder onderzoek bepaald en dit project zal zich richten op het genereren van T-cel responsen tegen deze peptiden. 
Dit onderzoeksprogramma wordt financieel mogelijk gemaakt door het LUMC Kankerfonds middels crowdfunding via www.steunleiden.nl.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. 
Je wordt aangesteld bij het onderzoekslaboratorium voor Experimentele Hematologie van de afdeling Hematologie. De afdeling Hematologie van het Leids Universitair Medisch Centrum richt zich op patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs op het gebied van aandoeningen van bloed, beenmerg en lymfeklieren. Het laboratorium Experimentele Hematologie profileert zich op het gebied van allogene stamceltransplantatie en immunotherapie bij hematologische ziekten. Via translationeel onderzoek worden de bevindingen van wetenschappelijk onderzoek vertaald in klinische toepassingen. In het laboratorium worden afweercellen die in staat zijn kankercellen van de patiënt te herkennen, veranderd of getraind, zodat deze specifieke donor T cellen kunnen worden ingezet als levend geneesmiddel voor de behandeling van leukemie, lymfeklierkanker en het multipel myeloom.

Het profiel

Master studenten geneeskunde, biomedische wetenschappen, biologie of gerelateerde studies komen in aanmerking voor dit Student Research Fellowship en kunnen hun studie tijdelijk onderbreken om dit onderzoek te verrichten. Studenten met laboratoriumervaring op het gebied van moleculaire biologie of immunologie worden met nadruk uitgenodigd te reageren.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling voor de duur van het project. Dit zal een periode van 9 tot 12 maanden zijn. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 2.340,- bruto per maand voor een fulltime functie (schaal 3, CAO UMC).

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies, en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover lees je elders op deze site.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met de heer P. van Balen, internist-hematoloog, afdeling Hematologie, telefoon 071 526 22 71.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.