Senior Onderzoeker Kinder- en Jeugdpsychiatrie m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Kinder- en jeugdpsychiatrie
Vacaturenummer
C.18.MH.DZ.15
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 4.917,- bruto per maand (schaal 11, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 14 oktober 2018

De functie

Ben jij een ervaren onderzoeker met affiniteit voor patiëntenzorg? Ben jij daarnaast bedreven in het coördineren van onderzoeksprojecten? Dan is de vacature senior onderzoeker wellicht wat voor jou.

Voor de afdeling Kinder- en jeugdpsychiatrie zijn wij op naar een senior onderzoeker. Als senior onderzoeker ben jij het aanspreekpunt voor de onderzoeksgroep en secretaris van de Wetenschapscommissie. Jij zorgt voor verbinding tussen het onderzoek en de medewerkers in de praktijk. Je genereert onderzoeksgelden die passen bij het onderzoeksprogramma en ondersteunt de onderzoekers op het gebied van methodologie, datamanagement en statistiek. Tevens bewaak jij de kwaliteit van het onderzoek en hierbij houd je rekening met de medisch-ethische aspecten. Verder ben jij verantwoordelijk voor het publiceren van wetenschappelijke artikelen en onderhoud je het regionaal netwerk. Dit betekent ook dat jij een vertegenwoordigde rol hebt naar relevante partners, zoals kenniscentra en praktijkinstellingen. En indien je geïnteresseerd bent is er een mogelijkheid om maximaal twee dagen per week patiëntenzorg te verrichten bij Curium-LUMC.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De afdeling Kinder- en jeugdpsychiatrie van het LUMC is ondergebracht bij Curium-LUMC, een zelfstandige instelling met bestuurlijke verbinding met het LUMC. De hoogleraar kinderpsychiatrie van het LUMC is tevens directeur van Curium-LUMC, en voorzitter van de Wetenschapscommissie Kinderpsychiatrie. Het onderzoeksprogramma van Curium-LUMC ligt in lijn met het strategisch beleidsplan van het LUMC (https://strategie.lumc.nl/, met name op het vlak van population health) en is gezamenlijk met afdeling Psychiatrie van het UMC opgesteld (https://www.lumc.nl/research/programmes/Programmes/psychiatry/). Teneinde dit onderzoeksprogramma succesvol te maken is samenwerking met andere partijen cruciaal (onder andere LUMC afdelingen, Universiteit Leiden – Faculteit Sociale Wetenschappen, praktijkinstellingen zoals Parnassia Groep en Rivierduinen, TNO). Om die reden is Curium-LUMC actief in meerdere samenwerkingsverbanden, zoals de Academische Werkplaatsen SAMEN en Risicojeugd. 

Het profiel

Jij bent een gepromoveerd gedragswetenschapper en hebt bij voorkeur affiniteit met de klinische praktijk en patiëntenzorg. Je hebt aantoonbare ervaring met praktijkgericht onderzoek en kennis van de bijbehorende methodologie, datamanagement en statistiek. Tevens heb je een brede interesse en expertise in verschillende onderzoeksgebieden. Ervaring met het werven van onderzoeksgelden, dan wel de nodige capaciteiten om dit met succes te doen, werkt in je voordeel. Je bent in staat zelfstandig onderzoek te bedenken, uit te voeren en onderzoekers te begeleiden. Het is in deze functie belangrijk dat je sociaal vaardig bent en je omgeving weet te motiveren en enthousiasmeren. Tot slot ben je bereid om te reizen naar verschillende locaties, waaronder naar onze samenwerkingspartners het Haagse Campus en het LUMC.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Ben je een nieuwe medewerker, dan krijg je in eerste instantie een aanstelling voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.917,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 11, CAO UMC).

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC 70% van de pensioenpremie betaalt. Je kunt deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra en gebruikmaken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Daarnaast zijn er zijn goede faciliteiten op het gebied van kinderopvang.

Jouw loopbaanontwikkeling
Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Goede bereikbaarheid
Het LUMC ligt pal naast het centraal station van Leiden, met uitstekende verbindingen binnen de Randstad. Kom je met de auto? Dan vind je naast het LUMC een parkeergarage. Dus ook kandidaten uit de regio Amsterdam, Utrecht en Den Haag zijn van harte uitgenodigd te solliciteren.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met Robert Vermeiren, hoogleraar, afdeling Kinder- en jeugdpsychiatrie, telefoon 071 888 77 89.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.