Research Analist Immunohematologie en Bloedtransfusie m/v 

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Immunohematologie en Bloedtransfusie
Vacaturenummer
D.17.MV.CV.29 
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
Zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
HBO
Maximum salaris
€2.996,- bruto per maand (schaal 7, CAO UMC) 
Sluitingsdatum
tot en met 24 september 2017

De functie

Als research analist van de afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie (IHB) werk je aan een project waarin je de rol van het complementsysteem bij het tot stand komen van immuunreacties in kaart brengt door zowel in vitro als in vivo proeven uit te voeren. Dit zijn ongewenste immuunreacties die voorkomen bij auto-immuunziektes, maar ook wenselijke/therapeutische immuunreacties tegen bijvoorbeeld tumoren.  Deze onderzoekslijn is gebaseerd op zowel in-vitro als in-vivo proeven en je maakt gebruik van verschillende immunologische en biochemische technieken.

Het project

Het complementsysteem is onderdeel van het aangeboren afweersysteem en kan zelf allerlei pathogenen direct doden. Het systeem speelt ook een belangrijke rol bij het goed aanzetten van het verkregen afweersysteem. Met dit project willen we de rol van het complementsysteem in kaart brengen bij het ontstaan van immuunreacties tegen zelf-eiwitten zoals die voorkomen bij bijvoorbeeld patiënten met reuma of lupus. Daarnaast willen we inzicht krijgen hoe we complement kunnen gebruiken om immuunreacties tegen tumoren te versterken. In dit project zullen verschillende model-eiwitten en zelf-eiwitten worden gebruikt om de activatie van complement en de immuunreacties in vitro en in vivo te bestuderen. Naast verschillende biochemische technieken (zuivering, conjugatie) voor het maken en modificeren van deze eiwitten zijn ook verschillende cellulair-immunologische technieken (weefselkweek, FACS, ELISA) voor het uitlezen van de immuunreacties van belang. Ook zullen in vivo immunisaties in verschillende muizenstammen onderdeel zijn van het project.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De teams van de afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie (IHB) doen onderzoek naar o.a. de pathogenese van auto-immuunziektes.  Je komt te werken in het laboratorium van een van de onderzoeksgroepen binnen de afdeling IHB. Deze onderzoeksgroep zal bestaan uit een mix van researchanalisten, oio's en post-docs.

Het profiel

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een analist met een voltooide HLO-opleiding. Je hebt ervaring met biochemische technieken, zoals eiwitzuivering, westernblot. Tevens heb je ervaring met cellulaire en immunologische technieken zoals celkweek, FACS analyse en ELISA. Een artikel 12 erkenning voor het werken met proefdieren is essentieel. Ervaring met het uitvoeren van immunisatiestudies is een pre. Je hebt een flexibele instelling en bent gemotiveerd om verschillende projecten tegelijk in de lucht te houden.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Het betreft een aanstelling voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot een verlenging voor de duur van het project (maximaal 4 jaar). Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal €2.996,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 7, CAO UMC). Afhankelijk van je ontwikkeling in de functie en ervaring is doorgroei naar schaal 8 mogelijk.

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC je goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover lees je elders op deze site. 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met de heer L.A. Trouw, associate professor, Immunohematologie en Bloedtransfusie , telefoon 071 526 38 69. Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.