Researchanalist Proteomics en Moleculaire biologie m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Immunohematologie en Bloedtransfusie
Vacaturenummer
D.18.MV.MP.30
Dienstverband
32-36 uur per week
Met ingang van
1 november 2018
Opleidingseis
HBO
Maximum salaris
€ 2.996,- bruto per maand (schaal 7, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 28 september 2018

De functie

Als researchanalist binnen de Immuun Monitoring groep (afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie) ben je onderdeel van een multidisciplinair team dat werkt in een Europees project. Dit project is gericht op het detecteren en karakteriseren van gerecirculeerde weefselmacrofagen in bloed voor een vroegtijdige diagnose van kanker en het volgen van kankerbehandeling. Spreekt dit jou aan? Lees dan verder.

Vroegtijdig opsporen van kanker en het monitoren van de effectiviteit van kankerbehandeling is een van de grootste uitdagingen in de geneeskunde. Onze afweercellen, in het bijzonder de monocyten en macrofagen scannen continu de weefsels in ons lichaam op ongewenste processen en schade. Hierbij worden apoptotische cellen en weefselafval, inclusief stervende kankercellen, voortdurend gefagocyteerd en afgebroken door de weefselmacrofagen (TiMas). Het ERC-Advanced TiMaScan project gaat de stapsgewijze processen onderzoeken van fagocytose van kankercellen, het afbreken van gefagocyteerde weefselspecifieke en/of kanker-gerelateerde eiwitfragmenten, de migratie/recirculatie van TiMas naar het bloed, en het aantonen van intra-fagosomale eiwitfragmenten in bloed TiMas met behulp van antistoffen. Deze stapsgewijze aanpak heeft als uiteindelijk doel om een techniek te ontwikkelen voor minimaal-invasieve screening en monitoring van kanker. Binnen dit project ondersteun je als analist de ontwikkeling van nieuwe technieken om het afbraakpatroon van geselecteerde eiwitten in monocyten/macrofagen te bestuderen. De analist in deze positie is voornamelijk verantwoordelijk voor het uitvoeren van de proteomics/moleculaire werk studies, zoals hierboven beschreven, maar zal tevens gevraagd worden het gehele Immuun Monitoring team te ondersteunen.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig.  De afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie (IHB) combineert fundamenteel onderzoek, translationeel onderzoek, en patiëntgerichte activiteiten. Dit betreft een drietal thema’s, namelijk: Immuuntherapie van Kanker, Transplantatie en Auto-immuniteit, en Regeneratieve Geneeskunde. De Immuun Monitoring groep is sinds april 2016 toegevoegd aan de afdeling IHB en is momenteel in een fase van dynamische groei. Onze groep richt zich op drie grote projecten: (a) de ontwikkeling van een afdelings-overstijgend Immuun Monitoring programma voor toepassingen in veel verschillende medische gebieden, zoals het volgen van doelgerichte therapieën, transplantatie en infectieziekten; (b) Detecteren en karakteriseren van gerecirculeerde weefselmacrofagen in bloed voor een vroegtijdige diagnose van kanker en het volgen van de effectiviteit van kankerbehandeling (ERC-Advanced Grant); (c) Analyseren van de afweerrespons tegen Bordetella pertussis vaccinatie (Horizon 2020-IMI Grant).

Het profiel

Je hebt een afgeronde HLO-opleiding en enkele jaren werkervaring op het gebied van proteomics. Je bent bekend met laboratoriumtechnieken voor massaspectrometrische analyses, zoals het kwantificeren van eiwitexpressie, eiwitzuivering en eiwitlabeling, eiwitdigestie, SDS-PAGE, zilver/Coomassie kleuring, Western blot en ELISA. Extra ervaring in moleculair/medische biologie (PCR, TR-PCR, kloneren, celkweek) en flowcytometrie is een pre. Tot slot spreek je vloeiend Engels, ben je open en op samenwerking gericht, en ben je bereid om andere teamleden te ondersteunen bij hun dagelijkse taken.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 32-36 uur per week. Je krijgt een aanstelling voor de duur van één jaar met de mogelijkheid op een verlenging. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 2.996,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 7, CAO UMC). 
Secundaire arbeidsvoorwaarden
Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC 70% van de pensioenpremie betaalt. Je kunt deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra en gebruikmaken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Daarnaast zijn er zijn goede faciliteiten op het gebied van kinderopvang.

Jouw loopbaanontwikkeling
Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Goede bereikbaarheid
Het LUMC ligt pal naast het centraal station van Leiden, met uitstekende verbindingen binnen de Randstad. Kom je met de auto? Dan vind je naast het LUMC een parkeergarage. Dus ook kandidaten uit de regio Amsterdam, Utrecht en Den Haag zijn van harte uitgenodigd te solliciteren.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met de heer prof. dr. J.J.M. van Dongen (J.J.M.van_Dongen@lumc.nl), arts-medisch immunoloog/hoofd Immune Monitoring Sectie, afdeling IHB, telefoon 071 526 51 28 of dr. Paula Díez (P.Diez_Garcia@lumc.nl), postdoc IHB, voor inhoud/details van het project. Tijdens de selectieprocedure zal je gevraagd worden documenten en referenties te overhandigen om je scholing en werkervaring te verifiëren.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.