Postdocs Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG)
Vacaturenummer
C.18.WV.MP.30
Dienstverband
21,6 uur per week
Met ingang van
1 december 2018
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€4.917,- bruto per maand (schaal 11, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 3 september 2018

De functie

Voor het project CONT-END, een door de EU gefinancierd project voor onderzoek op het gebied van levenseindezorg bij vooral dementie, zoekt het LUMC twee postdocs met verschillende aandachtsgebieden. Heb jij interesse om deel uit te maken van een project dat zich richt op zowel onderzoek naar zorg als onderzoek naar onderzoek? Lees dan verder.

Postdoc 1
In deze functie als postdoc begeleid je twee promovendi op het project en overzie je de activiteiten binnen het project. Je takenpakket is gevarieerd, van hand- en spandiensten tot het sturen op inhoud. Je bent medeverantwoordelijk voor de voortgang van het gehele project. De functie biedt je de kans om je in je loopbaan langdurig te focussen op het onderzoeksgebied van levenseindezorg bij dementie. Een kleinere omvang dan 0,6 fte is bespreekbaar.

Postdoc 2
In deze positie als postdoc ervaren in het doen van etnografisch onderzoek, loop je mee met onderzoeksgroepen om groepsprocessen bij het ontwikkelen, uitvoeren en rapporteren van onderzoek te volgen. Je bent in staat om een vertrouwensband aan te gaan terwijl je vanuit een open houding observeert en onderzoekt. Met jouw bevindingen inspireer je je eigen projectteam tot reflectie en werk je samen met epidemiologen aan een methode om vertekening van onderzoeksresultaten zo veel mogelijk te voorkomen.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig.

Je werkt op de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG). Een van de onderzoekslijnen is Geriatrics in primary care, waarbij door verschillende disciplines onderzoek gedaan wordt naar de gezondheid van, de beste zorg en een goed leven voor kwetsbare ouderen. Daar hoort nadrukkelijk ook een goede dood bij. In samenwerking met het Expertisecentrum Palliatieve Zorg van het LUMC lopen er meerdere studies die proberen de zorg en het leven rondom het levenseinde te verbeteren, zowel in de thuissituatie als in het verpleeghuis. Wij werken veel samen met zorgorganisaties die lid zijn van het UNC-ZH, het universitaire netwerk voor de care sector Zuid-Holland. Verder wordt er veel samengewerkt met andere onderzoeksgroepen in binnen- en buitenland voor zowel inhoudelijke als methodologische aspecten van zorgonderzoek.

Het profiel

Postdoc 1 is een gepromoveerd onderzoeker palliatieve of ouderenzorg met ervaring in het ontwerpen, uitvoeren, analyseren en rapporteren over kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Je beschikt over uitmuntende communicatieve en organisatorische vaardigheden. Je hebt ruime ervaring in het effectief begeleiden van masterstudenten en promovendi. Daarnaast houd je zelf inhoudelijk je vakgebied bij. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat je zelf blijft publiceren als eerste en laatste auteur in peer-reviewed tijdschriften en dat je je begeeft in een internationaal netwerk van onderzoekers. Jouw promovendi kunnen bij jou terecht voor steun, met hun vragen, en jij zorgt dat zij steeds snel verder kunnen in de juiste koers. Postdoc 2 is een gepromoveerd antropoloog of socioloog met ruime ervaring in etnografische onderzoeksmethoden. Je hebt de kwaliteit van onderzoek hoog in het vaandel staan. Dit uit zich bijvoorbeeld in reflexiviteit en het vermogen om scherp op eigen doen en laten te reflecteren in het onderzoekstraject. Je gaat graag zelfstandig het veld in en je voelt je ook thuis in teamverband. Samen reflecteren op bevindingen en van daar komen tot concrete resultaten die maatschappelijk impact hebben, is je op het lijf geschreven.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 21,6 uur per week. Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging tot een maximum van vijf jaar. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.917,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 11, CAO UMC).

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC 70% van de pensioenpremie betaalt. Je kunt deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra en gebruikmaken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Daarnaast zijn er zijn goede faciliteiten op het gebied van kinderopvang.

Jouw loopbaanontwikkeling
Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Goede bereikbaarheid
Het LUMC ligt pal naast het centraal station van Leiden, met uitstekende verbindingen binnen de Randstad. Kom je met de auto? Dan vind je naast het LUMC een parkeergarage. Dus ook kandidaten uit de regio Amsterdam, Utrecht en Den Haag zijn van harte uitgenodigd te solliciteren.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met mevrouw dr.ir. J.T. van der Steen, universitair hoofddocent, afdeling PHEG, telefoon 071 526 84 97 / 06 11 75 82 40, e-mail jtvandersteen@lumc.nl Vermeld in je sollicitatie nadrukkelijk voor welke functie je in aanmerking wilt komen. Vind je beide trajecten interessant? Vertel ons dan waarom je voor beide trajecten een geschikte kandidaat bent.Voor deze procedure zullen wij referenties opvragen en het geven van een presentatie kan tot de procedure behoren. Voor dit project zijn wij ook op zoek naar twee promovendi. Bekijk de vacature in het vacatureoverzicht

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.