Postdocs ‘LEaDing Fellows Postdocs Programma’ m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
directoraat Research Beleid
Vacaturenummer
G.18.RO.53
Dienstverband
fulltime
Met ingang van
1 juni 2019
Opleidingseis
PhD
Maximum salaris
€ 4.216,- bruto per maand (schaal 10, CAO UMC) 
Sluitingsdatum
tot en met 31 oktober 2018

De functie

Wij zijn voor het Leids Universitair Medisch Centrum op zoek naar meerdere postdocs voor het LEaDing Fellows Postdocs Programma, er zijn in totaal drie calls en dit is de derde call. Dit is een Horizon2020 Marie Skłodowska-Curie COFUND programma en biedt 90 jonge onderzoekers vanuit de hele wereld de kans om te werken in de uitdagende en multidisciplinaire onderzoeksomgeving van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Universiteit Leiden, Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus Medisch Centrum en Technische Universiteit Delft. Het programma biedt tweejarige postdoc-posities voor onderzoek en training op basis van zelf geschreven projectvoorstellen. Het programma biedt volop mogelijkheden voor carrièreontwikkeling, in de vorm van trainingen (zowel onderzoeks-gerelateerd als algemene vaardigheden) en netwerken/samenwerking met de vier andere LEaDing Fellows instituten en/of gelieerde commerciële en niet-academische partners. Kijk voor meer informatie op https://www.lumc.nl/research/leading-fellows/

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. Het wetenschappelijke onderzoek is georganiseerd in 7 profileringsgebieden: Vascular and Regenerative Medicine; Immunity, Infection and Tolerance; Translational Neuroscience; Cancer Pathogenesis and Therapy; Ageing; Innovation in Health Strategy and Quality of Care; en Biomedical Imaging. Binnen het LUMC is er veel ervaring met training en het begeleiden van internationale jonge onderzoekers. U kunt een projectvoorstel indienen voor onderzoek bij een afdeling naar keuze. Een door de afdeling af te geven Letter of Commitment maakt onderdeel uit van de aanvraag. 

Het profiel

Om in aanmerking te komen voor het programma dient u gepromoveerd te zijn voor 1 mei 2019, en maximaal 60 maanden voor deze datum. In geval van zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof, medische specialisatie en militaire dienstplicht is er een verlenging van deze termijn mogelijk. Daarnaast moet u voldoen aan het mobiliteitscriterium: U mag niet meer dan 12 maanden in Nederland gewerkt/gewoond hebben in de drie jaar direct voorafgaand aan 1 mei 2019.

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 36 uur per week. U krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van 24 maanden. Het salaris is afhankelijk van uw opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.216,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC).

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heeft u recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kunt u deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC u goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kunt u gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover leest u elders op deze site. 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature neemt u contact op met de heer Pieter de Koning, adviseur EU onderzoekssubsidies, directoraat Research Beleid, telefoon +31 71 526 52 71, e-mail p.j.a.de_koning@lumc.nl.

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te reageren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum. Kijk voor meer informatie op: http://leadingfellows.eu/apply/U kunt uw sollicitatie alleen in PDF-formaat e-mailen naar leadingfellows@tudelft.nl. Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.