Postdoc in Niet-coderende RNA’s bij Beroertes m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Vaatchirurgie en Neurologie
Vacaturenummer
A.18.MK.BB.60
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
gepromoveerd
Maximum salaris
€ 4.216,- bruto per maand (schaal 10, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 23 september 2018

De functie

Als een postdoc bij de afdelingen Vasculaire Chirurgie en Neurologie van het LUMC doet u onderzoek naar de rol van kleine niet-coderende RNA’s in diagnostiek en behandeling van acute beroertes. U zult onderzoek doen in nauwe samenwerking met onderzoekers van de Technische Universiteit Delft. Verder krijgt u in deze rol de academische vrijheid om studies op te zetten naar de functionele rol van niet-coderende RNA’s in de pathologie van beroertes. De uitgebreide vacaturetekst kunt u in de Engelse variant lezen.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. Dit project is onderdeel van een overkoepelende samenwerking tussen het LUMC, het AMC en de TU Delft. U werkt nauw samen met PhD-kandidaten en postdocs van al deze instituten, die zowel klinisch als technisch getraind en ervaren zijn.

Het profiel

U hebt een promotietraject afgerond in Life Science and Technology, Farmacologie, Moleculaire Biologie, Medische Biologie, Biomedische Wetenschappen, Biofarmaceutische Wetenschappen of een soortgelijke richting. U beschikt over goede laboratoriumvaardigheden en een natuurlijke nieuwsgierigheid. U bent geïnteresseerd in zowel fundamentele moleculaire biologie als klinisch translationeel onderzoek. U hebt ook affiniteit met medicijntoepassingen en basiskennis van organische en polymere scheikunde. Het is essentieel dat u zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken. U beschikt daarom ook over goede communicatieve vaardigheden, in zowel Engels als Nederlands.

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 36 uur per week. U krijgt een aanstelling voor de duur van het project (twee jaar). Uw salaris is afhankelijk van uw opleiding en ervaring en maximaal € 4.216,- bruto per maand voor een fulltime functie (schaal 10, CAO UMC).

Het LUMC biedt daarnaast zeer gunstige arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenregeling bij het ABP waarbij de werkgever 70% van uw pensioenpremie betaalt en de mogelijkheid tot deelname aan onze collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies. Het LUMC is met het OV heel goed te bereiken; we zijn gesitueerd recht tegenover Leiden Centraal Station. Voor automobilisten is er voldoende parkeergelegenheid en als u liever met de fiets komt kunt u deelnemen aan onze gunstige fietsregeling. Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden leest u elders op deze site.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kunt u contact opnemen met dr. A.Y. Nossent, universitair hoofddocent, afdeling Heelkunde, a.y.nossent@lumc.nl of prof. dr. P.H.A. Quax, afdeling Heelkunde, p.h.a.quax@lumc.nl.

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te solliciteren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum.

U kunt uw sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kunt u bijlagen meesturen (zoals uw motivatiebrief en cv). Uiteraard worden uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.