Postdoc Statistics for Neuroimaging m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Biomedische Data Wetenschappen
Vacaturenummer
D.18.MV.MP.09
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
PhD
Maximum salaris
€ 4.216 bruto per maand (schaal 10, CAO UMC) 
Sluitingsdatum
tot en met 6 oktober 2018

De functie

Ben jij geïnteresseerd in de statistische analyse van het menselijke brein en ben jij op zoek naar een kans om bij te dragen aan nieuwe methodologieën binnen neuroimaging? Lees dan snel verder!
In dit project binnen functionele neuroimaging voer je nieuwe methodologieën en software creëren, en data-analyses uit onder supervisie van prof. Jelle Goeman (LUMC) en dr. Wouter Weeda (Psychologie, Universiteit Leiden). Je presenteert je resultaten lokaal en op internationale conferenties. Daarnaast publiceer je jouw resultaten in bladen over statistiek en neurowetenschap. Je werkt  samen met toegepaste wetenschappers en past je methoden toe op echte data sets. Je schrijft software met als doel om je methoden bruikbaar te maken voor anderen. Verder geef je ook les aan (bio)medische studenten (maximaal 10% van je tijd). Tot slot ga je samen werken met internationale groepen en deze ook bezoeken, onder andere groepen aan de Universiteit van Milano-Bicocca (Aldo Solari), Padua (Livio Finos) en Beer Sheva (Jonathan Rosenblatt).

Het project
Neurowetenschappers proberen te identificeren welke delen van het brein actief zijn tijdens bepaalde taken.  Vaak wordt de data die gebruikt wordt om regionen van het brein te selecteren die potentieel interessant zijn, ook gebruikt om af te leiden hoe zeker we zijn van de aanwezigheid van signalen in deze regionen. Dit duale gebruik van data (‘double dipping) is een bekend probleem binnen het vakgebied. We hebben onlangs een oplossing ontwikkeld voor dit probleem, vanuit geavanceerde multiple testing methoden. Onze oplossing biedt grote flexibiliteit in de mogelijkheden om data te mogen bekijken voorafgaand aan belangrijke analyses. Het doel van dit postdoctorale project is om deze methodologie uit te breiden en verder te verkennen, de methodologieën theoretisch te verbeteren en software te ontwikkelen. Meer informatie over deze functie vind je in de engelse versie van deze vacature. 

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De afdeling Biomedische Datawetenschappen in het LUMC is de grootste biostatistische groep in Nederland, met een sterke internationale reputatie op het gebied van onderzoek in zeer hoogdimensionale data, genetica, overlevingsanalyses en causaliteit. Je werkt hier in een dynamische omgeving met 12 vaste onderzoeksstatistici en meerdere postdocs en PhD studenten. De groep werkt intensief samen met medische onderzoekers en er zijn ook sterke banden met de wiskundige groep van de Universiteit Leiden.
Dit is een gezamenlijke functie tussen de groepen Methodologie en Statistiek van de psychologieafdeling van Universiteit Leiden. De groep heeft een sterke focus op statistiek binnen neuroimaging en methodologie en heeft nauwe banden met befaamde toegepaste neurowetenschappelijke instituten (zoals het Leiden Institute for Brain and Cognition, Brain Development Lab) en de afdeling Radiologie in het LUMC. De groep heeft toegang tot topapparatuur en faciliteiten voor neuroimaging. Kortom, jij werkt in een unieke omgeving voor de ontwikkeling van nieuwe methodieken.

Het profiel

Je hebt een afgeronde PhD in wiskunde, statistiek, methodologie of een soortgelijke richting. Daarnaast heb je een diepgaande interesse in neurowetenschappelijke toepassingen en hebt hier ervaring in opgedaan. Verder heb je goede communicatieve vaardigheden in het Engels en houd je van samenwerken met andere onderzoekers buiten je eigen expertisegebied. Ook heb je uitstekende programmeervaardigheden in R, Matlab, C++, Python, en/of andere (statistische) programmeertalen. Als jij al deze kwaliteiten bezit en ook nog een enorme belangstelling hebt voor het project, dan hopen we van harte dat je solliciteert!

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van het project van maximaal twee jaar. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.216,-bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC).

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC 70% van de pensioenpremie betaalt. Je kunt deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra en gebruikmaken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Daarnaast zijn er zijn goede faciliteiten op het gebied van kinderopvang.

Jouw loopbaanontwikkeling
Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. 

Goede bereikbaarheid
Het LUMC ligt pal naast het centraal station van Leiden, met uitstekende verbindingen binnen de Randstad. Kom je met de auto? Dan vind je naast het LUMC een parkeergarage. Dus ook kandidaten uit de regio Amsterdam, Utrecht en Den Haag zijn van harte uitgenodigd te solliciteren.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met prof. dr. Jelle Goeman, Professor in Biostatistiek, afdeling Biomedische Datawetenschappen, telefoon +31 (0)71 526 85 69, e-mail j.j.goeman@lumc.nl, of dr. Wouter Weeda, Department of Methodology and Statistics, Psychology, Leiden University, +3 (0)71 527 80 47, e-mail: w.d.weeda@fsw.leidenuniv.nl.Het geven van een presentatie en het opvragen van referenties behoort tot de sollicitatieprocedure.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.