Postdoc Moleculair Immunoloog  m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Immunohematologie en Bloedtransfusie
Vacaturenummer
D.18.MV.MP.14
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
PhD
Maximum salaris
€ 4.917,- bruto per maand (schaal 11, CAO UMC) 
Sluitingsdatum
tot en met 17 juni 2018

De functie

Ben je op zoek naar een uitdagende medische postdoc functie? Heb je specifiek interesse in op stamcel gebaseerde gentherapie? Spreken State-of-the-art moleculaire technieken je aan? Dan is dit wellicht de baan voor jou. 
Als een postdoc moleculaire immunoloog ben je onderdeel van een onderzoeksproject gericht op het bestuderen van de regeneratie van het T en B cel-repertoire na gentherapie voor SCID. De afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie van het LUMC biedt deze H2020-gefinancierde postdoc positie aan. Het onderzoek wordt uitgevoerd als een samenwerking tussen de afdelingen Immunohematologie en Bloedtransfusie, Kindergeneeskunde en Bioinformatica. In deze rol krijg je de mogelijkheid om een combinatie van moleculaire genetica (ATAC-Seq, ChIP, RNA-seq, en single cell DNA- sequencing ) en state-of-the-art flow cytometrie te toetsen en toe te passen, om de moleculaire regulatie van T en B cel-repertoires (TCR en Ig) te ontleden. Je komt te werken in een zeer gemotiveerd en multidisciplinair team van onderzoekers in de gebieden biologie, bioinformatica en immunologie, die onderzoek doen naar immuunrepertoire in gezondheid en ziekte.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie combineert fundamenteel en translationeel onderzoek op het gebied van immunotherapie voor kanker, transplantatie en auto-immuniteit, en herstelmedicatie. Het project past bij het LUMC binnen het profiel immuniteit, infectie en tolerantie, en herstelmedicatie.

Het profiel

De kandidaat die wij zoeken is gepromoveerd in Biomedische Wetenschappen, Moleculaire Biologie of een gerelateerd onderwerp. Een conceptuele achtergrond in immunologie/moleculaire biologie en ervaring met de analyse van ‘next generation data sequencing’ werken enorm in je voordeel. Daarnaast is het een plus als je toestemming hebt om met dieren te experimenteren (‘artikel 3A certificaat’, voorheen artikel 9). Verder heb je een flexibele werkhouding en kun je uitstekend communiceren in woord en geschrift (in het Engels). Ook kun je effectief (samen)werken in een internationaal team. Maar boven alles is het belangrijk dat je enthousiast, ambitieus en resultaatgericht bent.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling voor de duur van het project. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.917,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 11, CAO UMC).  Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.  Bovendien biedt het LUMC je goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover lees je elders op deze site.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze positie kun je contact opnemen met de heer prof. Frank Staal, professor IHB, telefoon +31(0)71 526 46 57. Er zullen referenties worden opgevraagd. Het geven van een presentatie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.