Postdoc Genome Engineering m/v 

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Humane Genetica
Vacaturenummer
D.18.NR.RD.37
Dienstverband
36 uur per week  
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 4.216,- bruto per maand (schaal 10, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 19 augustus 2018

De functie

De afdeling Humane Genetica van het LUMC en het Instituut Biologie Leiden (IBL)  van Universiteit Leiden zoeken een postdoc voor onderzoek naar genoom engineering in planten.
Het overkoepelende doel van het onderzoeksprogramma, geleid door Prof. M. Tijsterman en Prof. P. Hooykaas, is  om inzicht te verkrijgen in het DNA-integratiemechanisme verantwoordelijk voor het maken van transgene planten en hoe dit te exploiteren, om zo toe te werken naar een efficiëntere en veiligere genoombewerking en transgenese in verschillende gewassen. Het onderzoek vindt plaats in samenwerking met een multinational in de Agro-biotech. Voor de uitgebreide functiebeschrijving kun je de Engelse vacature raadplegen.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig.

De afdeling Humane Genetica is een breed georiënteerde onderzoeksafdeling met een focus op de rol van (epi)genomische contributies aan erfelijke en verkregen ziekten. De afdeling bestaat uit twintig zelfsturende onderzoekgroepen die onderzoek verrichten in vier verschillende thema’s.

Het Instituut Biologie Leiden (IBL) is een internationaal georiënteerd instituut voor onderwijs en onderzoek in biologie en is onderdeel van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden. Onderzoek binnen het IBL is erop gericht om inzicht te verkrijgen in de rollen van DNA herstelmechanismen en hoe deze te exploiteren in huidige en toekomstige genoombewerkingsstrategieën, met een specifieke focus op plantbiotechnologie en gewaskweek. Je primaire werkplek zal op het IBL zijn.

Het profiel

Je hebt een promotietraject afgerond in Biologie of een soortgelijke richting. Onderzoekservaring met plantenmodellen is een pré, alsmede affiniteit met next generation sequencing of een andere genoomtechnologie. Essentieel is een uitstekende mondelinge- en schrijfvaardigheid in het Engels.  Daarnaast ben je een enthousiaste onderzoeker, werk je graag resultaatgericht en kun je goed samenwerken in een internationaal team.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je wordt aangesteld voor de duur van één jaar, met uitzicht op verlenging. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.216,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC).  Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra. 

Bovendien biedt het LUMC je goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover lees je elders op deze site .

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met professor M. Tijsterman, afdeling Humane Genetica, e-mail m.tijsterman@lumc.nl. Er zullen referenties worden opgevraagd en het geven van een presentatie  zal onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.   Voor de uitgebreide functiebeschrijving kun je de Engelse vacature raadplegen.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.