Postdoc Infectieziekten m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Infectieziekten
Vacaturenummer
D.18.MV.MP.21
Dienstverband
36
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€4.216,- bruto per maand (schaal 10, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 8 juli 2018

De functie

Het LUMC zoekt een gemotiveerde postdoc voor een onderzoek naar de volgende fase van de ontwikkeling van de nieuwe synthetische antimicrobiële peptide SAAP-148. Heeft u een academische achtergrond in een bèta-gerelateerd onderwerp en zoekt u naar een uitdagende onderzoeksmogelijkheid? Lees dan verder. 

Het project waar u als postdoc Infectieziekten aan werkt, wordt gefinancierd door het onderzoeksprogramma NACTAR van het NWO-domein Toegepaste en Bouwkundig Onderzoek. Samen met een promovendus werkt u in een multidisciplinair team bestaande uit academische en non-academische partners.  

Het project
De verschijning van antimicrobiële weerstand (AMR) beangstigt wereldwijd de gemoederen dat infecties onbehandelbaar zijn. Als de huidige trends zich doorzetten zullen er in 2050 naar schatting tien miljoen mensen sterven als gevolg van AMR. In een poging om dit duistere scenario tegen te gaan, hebben we een nieuw middel ontwikkeld, namelijk de synthetische, antibacteriële en anti-biofilm peptide SAAP-148.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. U zult werken in Leiden (LUMC), Nijmegen (Avivia BV), Beverwijk (ADBC) en/of Amsterdam (AMC). Uw basislocatie is het LUMC, afdeling Infectieziekten. U wordt begeleidt door dr. P.H. Nibbering, principieel onderzoeker.  

Het profiel

U bent een gemotiveerde kandidaat die in het bezit is van een master- doctorsgraad in Life Sciences and Technology, Biofarmaceutische Wetenschappen, Scheikunde, Biomedische Wetenschappen, Medische Technologie, of een gerelateerde richting. U heeft interesse in multidisciplinair onderzoek (voor het formuleren van antimicrobiële middelen) en een onstilbare dorst voor het vergaren van nieuwe kennis. Daarnaast kunt u zorgeloos werken met een gevarieerd arsenaal aan chemische spullen/materialen en computers. U bent ook bereid om langere periodes op verschillende onderzoekslocaties te spenderen. Verder verwachten we dat u de Engelse taal goed beheerst.

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 36 uur per week. U wordt aangesteld voor de duur van het project. Uw salaris is € 4.216,- bruto per maand op fulltime basis (schaal 10, CAO UMC).

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heeft u recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kunt u deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kunt u gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover leest u elders op deze site.

Meer informatie

Bekijk de volledige vacature in de Engelse variant. Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kunt u contact opnemen met meneer dr. P.H. Nibbering, principieel onderzoeker, afdeling Infectieziekten, telefoon 071 526 22 04.

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te solliciteren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum.

U kunt uw sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kunt u bijlagen meesturen (zoals uw motivatiebrief en cv). Uiteraard worden uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.