Phd-kandidaat Pathologie m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Pathologie
Vacaturenummer
C.18.MH.MP.12
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 2.919,- bruto per maand (schaal OIO, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 2 september 2018

De functie

Heeft de pathologie jou altijd getrokken en spreekt oncologisch onderzoek jou aan? Dan is dit wellicht hét promotieonderzoek voor jou.

Wij zijn op zoek naar een gedreven phd-kandidaat/onderzoeker in opleiding op de afdeling Pathologie om een promotieonderzoek uit te voeren binnen het project ‘Improving Prognostic Accuracy and Informing Precision Medicine by incorporating Molecular Features in High Risk Endometrial Cancer’. Het gaat om translationeel moleculair genetisch onderzoek naar de rol van genetische veranderingen in de diagnostiek en behandeling van patiënten met baarmoederkanker. Jij gaat als onderzoeker de reeds bij elkaar verzamelde cohorten van klinische trials (PORTEC) nauwkeurig genetisch krakteriseren door DNA en RNA  van de tumoren te anlayseren. Bovendien zoek je naar pragmatische markers voor de dagelijks praktijk, waarbij bijvoorbeeld immuunhistochemie wordt gebruikt.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. In de imbedding van het Female Cancer Centre wordt het experimentele werk van het onderzoek uitgevoerd in samenwerking met de afdelingen Pathologie, Gynaecologie, Medische Oncologie en Humane Genetica Daarnaast wordt er voor dit project samengewerkt met internationale partners uit onder andere Frankrijk, Engeland en Australië. Hoewel de aanstelling primair is op de afdeling Pathologie van het LUMC, behoort een stageperiode bij een van de buitenlandse partners tot de mogelijkheden. De onderzoeker in opleiding (oio) zal nauw samenwerken met een op hetzelfde project aangestelde analist, alsmede met andere oios van de onderzoeksgroep (klein team van drie oios).

Het profiel

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en toegewijde kandidaat met een afgeronde master opleiding in Biomedische Wetenschappen, Moleculaire Biologie of Geneeskunde. De kandidaat heeft affiniteit met oncologisch (gynaecologisch) onderzoek, en wil zich graag vier jaar vastbijten op dit onderwerp. Gelet op de vele samenwerkingsverbanden is communicatie in dit project van groot belang. Kennis van (bio)statistische analyses en ervaring met schrijven van wetenschappelijke artikelen is een pre voor deze functie.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Ben je een nieuwe medewerker, dan krijg je in eerste instantie een aanstelling voor één jaar, met uitzicht op verlenging. Het salaris begint met € 2.279,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 2.919,- bruto per maand in het vierde jaar (schaal OIO, CAO UMC).

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC 70% van de pensioenpremie betaalt. Je kunt deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra en gebruikmaken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Daarnaast zijn er zijn goede faciliteiten op het gebied van kinderopvang.

Jouw loopbaanontwikkeling
Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Goede bereikbaarheid
Het LUMC ligt pal naast het centraal station van Leiden, met uitstekende verbindingen binnen de Randstad. Kom je met de auto? Dan vind je naast het LUMC een parkeergarage. Dus ook kandidaten uit de regio Amsterdam, Utrecht en Den Haag zijn van harte uitgenodigd te solliciteren.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met dr. T. Bosse, medisch specialist, afdeling Pathologie, telefoon 071 526 66 39. Voor deze functie zullen referenties worden opgevraagd.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.