PhD-kandidaat Radiologie m/v 

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Radiologie
Vacaturenummer
B.18.PV.JH.62
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
1 oktober 2018
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 2.919,-  bruto per maand (schaal OIO, CLA UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 5 augustus 2018

De functie

De afdeling Radiologie zoekt een PhD-kandidaat die MRI onderzoek gaat verrichten naar Brown Adipose Tissue (BAT) en hoe het afbeelden hiervan kan helpen bij het therapeutisch inzetten bij type 2 diabetes en cardiovasculaire aandoeningen.

Als PhD-kandidaat Radiologie ben je betrokken bij het programmeren en ontwikkelen van de MR scans met Philips 3 en  7 Tesla MR scanners. Je zal de data interpreteren aan de hand van kwaliteitsmetingen en fysiologie. Je participeert in nationale en internationale conferenties, waar je jouw data presenteert via posters en mondelinge presentaties. Het project is een samenwerking tussen de afdeling Radiologie en de sectie Endocrinologie van de afdeling interne geneeskunde. Je wordt begeleid door dr. Hermien Kan en prof. Andrew Webb binnen de afdeling Radiologie, en dr. Mariëtte Boon en prof. Patrick Rensen bij de sectie Endocrinologie. Bekijk hier de volledige functie- en projectbeschrijving in de Engelse vacature. 

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek en onderwijs. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig.  De afdeling Radiologie en de sectie Endocrinologie werken nauw samen in onderzoek naar het metabolische syndroom en cardiovasculaire aandoeningen. De MR onderzoeksgroep van het C.J. Gorter Centum in Leiden bestaat momenteel uit zeven fulltime MR fysici en meerdere postdocs en masterstudenten. Zij hebben achtergronden in natuur- en scheikunde, geneeskunde, biologie en psychologie.  Faciliteiten bestaan uit een Philips Achieva 7 tesla whole body MRI, alsmede toegang tot 3 tesla en 1.5 tesla Philips onderzoeksscanners. Het Gorter centrum is multi-disciplinair en combineert een actieve en sociale werkomgeving met een uitstekende onderzoeksmentaliteit. De bruin vet onderzoeksgroep  bij  de sectie Endocrinologie is ingebed in het Einthoven Laboratorium voor Vasculaire en Regeneratieve Geneeskunde (http://www.einthovenlaboratory.com/patrick-rensen-phd/), en bestaat uit vijf postdocs, elf PhD-studenten en onderzoekstechnici.

Het profiel

Je hebt een MSc titel in Technische Geneeskunde, Scheikunde, Biomedische Wetenschappen of een soortgelijke richting. Je hebt de ambitie om te leren hoe je acquisitie en analyse van MR scans kunt ontwikkelen en verbeteren. Je hebt uitstekende programmeervaardigheden en interesse in MRI en het cardiovasculaire systeem. Je zal onafhankelijk de MR scanner programmeren en bedienen Je bent sociaal en communicatief vaardig en hebt een flexibele werkhouding. Eerdere ervaring met MRI is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk. Omdat je werkt in een internationale groep is het belangrijk dat je Engelse taalvaardigheden goed zijn.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding, met een maximum van 4 jaar. Je salaris is € 2.279,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot maximaal € 2.919,- bruto per maand in het laatste jaar (schaal OIO, CAO UMC).

Secundaire arbeidsvoorwaarden Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC 70% van de pensioenpremie betaalt. Je kunt deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra en gebruikmaken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Daarnaast zijn er zijn goede faciliteiten op het gebied van kinderopvang.

Jouw loopbaanontwikkeling

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Goede bereikbaarheid
Het LUMC ligt pal naast het centraal station van Leiden, met uitstekende verbindingen binnen de Randstad. Kom je met de auto? Dan vind je naast het LUMC een parkeergarage. Dus ook kandidaten uit de regio Amsterdam, Utrecht en Den Haag zijn van harte uitgenodigd te solliciteren.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met dr. Hermien Kan, associate professor Radiologie, telefoon 071 526 60 97, of prof. Andrew Webb, hoogleraar MR Fysica, telefoon 071 526 54 83,  of prof. Patrick Rensen, professor Endocrinologie, mail p.c.n.rensen@lumc.nl Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. Naast een motivatiebrief en CV is het opstellen van een kort visie statement (400 woorden) over welke vaardigheden jij denkt te ontwikkelen tijdens de promotie verplicht.Vanwege de zomervakantie zal de selectie van kandidaten begin augustus zijn. De gesprekken (ook mogelijk via Skype) zullen in de periode van week 33 tot en met week 35 plaatsvinden.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.