PhD Kandidaat / Junior Postdoc Pathologie m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Pathologie
Vacaturenummer
C.18.AD.MP.16
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
conform CAO UMC 
Sluitingsdatum
tot en met 2 september 2018

De functie

De afdeling Pathologie zoekt een PhD-kandidaat of junior postdoc voor de groep Bot- en Wekedelentumoren die onderdeel is van het onderzoeksprogramma Moleculaire Tumor Genetica. Het project richt zich op het verklaren van de moleculaire activiteiten die ten grondslag liggen aan de ontwikkeling en progressie van sarcomen. Hiermee proberen we tot verbeterde diagnose, prognose en behandeling te komen voor patiënten met bot- en weke delentumoren.

Jij gaat werken aan één van de projecten binnen het recentelijk gefinancierde VICI-programma “sarcoma modelling towards patient specific treatment”. Specifiek richt je je binnen dit project  op vasculaire tumoren. Vasculaire tumoren zijn zeldzaam en worden vaak gekarakteriseerd door translocaties. Deze kunnen gebruikt worden in de diagnostiek om de verschillende vasculaire tumoren met overlappende morfologie van elkaar te onderscheiden.

Lees de volledige projectbeschrijving in de Engelse vacature.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de gezondheidszorg en gezondheid van  mensen wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek, vernieuwend onderwijs en optimale, innovatieve patiëntenzorg. We werken daarbij patiëntveilig, duurzaam en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel, docenten en wetenschappelijke onderzoekers nodig.

Jij maakt deel uit van het onderzoeksprogramma Bot- en Wekedelentumoren van de afdeling Pathologie van het LUMC (zie https://www.lumc.nl/org/pathologie/research/90708043159185/90708043344185/). Het onderzoek wordt geleid door prof. Judith V.M.G. Bovée (zie: https://www.universiteitleiden.nl/en/staffmembers/judith-bovee#tab-1). De afdeling bestaat uit PhD-kandidaten, technici en bachelorstudenten. Naast de begeleiding van Judith Bovée, wordt je in dit project ook begeleid door dr. K. Szuhai, moleculair geneticus. Het programma valt onder het LUMC profielgebied: “Kanker Pathogenese en Therapie”. Het LUMC is erkend expertisecentrum op het gebied van bot- en wekedelentumoren. De afdeling werkt nauw samen met de afdelingen Orhopaedische Chrirurgie, Radiologie, Moleculaire Celbiologie, Endocrinologie en Humane en Klinische Genetica. Bovendien huisvest het LUMC al 53 jaar de Nederlandse Commissie voor Beentumoren.

Het profiel

De PhD-kandidaat moet een Master of Science graad hebben behaald in Biomedische Wetenschappen, Gezondheidswetenschappen of Moleculaire Biologie of binnenkort deze graad behalen. De junior postdoc is gepromoveerd in de biomedische wetenschappen of een soortgelijke richting. Het is belangrijk dat je basiservaring hebt met algemene moleculair-biologische en celbiologische technieken (bij voorkeur met celkweek, CRISPR-Cas9, of iPS cellen) en dat je technisch bekwaam bent. Je hebt goede communicatie- en schrijfvaardigheden en bent vloeiend in het Engels. Verder ben je performance-gericht, gestructureerd en nauwkeurig.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling voor de duur van de opleiding. Het salaris bedraagt maximaal € 2.244,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot  € 2.874,- in het laatste jaar bij een fulltime functie (schaal OIO, CAO UMC). Bij een aanstelling als postdoc is de aanstelling voor drie jaar en het salaris afhankelijk van je opleiding en ervaring maximaal € 4.216,- bruto per maand voor een fulltime functie (schaal 10, CAO UMC).

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC 70% van de pensioenpremie betaalt. Je kunt deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra en gebruikmaken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Daarnaast zijn er zijn goede faciliteiten op het gebied van kinderopvang.

Jouw loopbaanontwikkeling
Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Goede bereikbaarheid
Het LUMC ligt pal naast het centraal station van Leiden, met uitstekende verbindingen binnen de Randstad. Kom je met de auto? Dan vind je naast het LUMC een parkeergarage. Dus ook kandidaten uit de regio Amsterdam, Utrecht en Den Haag zijn van harte uitgenodigd te solliciteren.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met  mevrouw J.V.M.G. Bovée, hoogleraar, afdeling Pathologie, telefoon 071 526 66 17 of de heer K. Szuhai, afdeling cellulaire en chemische biologie, telefoon 071-5269222 of mevrouw A. M. Cleton-Jansen, afdeling Pathologie, telefoon 071 526 66 15.Voor deze vacature worden referenties opgevraagd. Het geven van een presentatie is onderdeel van de procedure.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.