PhD-kandidaten Levenseindezorg bij Dementie m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG)
Vacaturenummer
C.18.WV.MP.27
Dienstverband
32 tot 36 uur per week
Met ingang van
1 december 2018
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 2.919,- bruto per maand (schaal OIO, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 3 september 2018

De functie

Voor het project CONT-END, een door de EU gefinancierd project voor onderzoek op het gebied van levenseindezorg, zoekt het LUMC twee PhD-kandidaten met verschillende aandachtsgebieden. Heb jij interesse in een promotietraject dat focust op zowel onderzoek naar zorg als onderzoek naar onderzoek? Dan is dit traject wellicht iets jou.  

Promotietraject 1: gericht op het onderzoeken van de acceptatie rondom interventies die grip bieden op levenseinde
In dit project onderzoek je als PhD-kandidaat/onderzoeker in opleiding in welke mate een aantal interventies die grip geven op het levenseinde, acceptabel worden gevonden. Specifiek richt je je op voorafgaande zorgplanning (‘advance care planning’), technologie waarmee pijn kan worden “afgelezen” uit onder andere gezichtsuitdrukkingen, en euthanasie. Je ontwikkelt videovignetten waarmee de interventies worden uitgelegd. Met deze videovignetten bezoek je zes landen binnen en buiten Europa om artsen, mensen met dementie en hun mantelzorgers te laten beoordelen hoe aanvaardbaar zij de interventies vinden. Om kwantitatieve en kwalitatieve data te verzamelen is veelvuldig contact nodig met samenwerkingspartners in de verschillende landen, bijvoorbeeld om te zorgen voor procedures die door lokale ethische toetsingscommissies worden goedgekeurd en het verzamelen van gegevens in het buitenland voor te bereiden. Uiteraard verblijf je regelmatig in het buitenland, steeds voor enkele weken of maanden.

Promotietraject 2: gericht op het onderzoeken van de effecten van twee typen interventies voor planning van levenseindezorg bij patiënten met dementie
De andere PhD-kandidaat/onderzoeker in opleiding die wij zoeken helpt bij het ontwikkelen van twee typen interventies voor voorafgaande zorgplanning (‘advance care planning’) voor mensen met dementie, hun naasten en hun artsen. De interventies verschillen in focus: één gericht op afspraken voor medische behandelingen, en één op psychosociale aspecten en het omgaan met een onzeker ziektebeloop. Je werft huisartsen voor deelname, organiseert trainingssessies en je implementeert de interventies in de praktijk. Je volgt mensen met dementie en hun naasten gedurende enkele jaren waarbij je kwantitatieve en kwalitatieve data verzamelt. Je analyseert of er en welke effecten er van de beide interventies zijn voor (subgroepen van) de personen met dementie en voor de naasten.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig.

Je werkt op de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG). Een van de onderzoekslijnen is Geriatrics in primary care, waarbij door verschillende disciplines onderzoek gedaan wordt naar de gezondheid van, de beste zorg en een goed leven voor kwetsbare ouderen. Daar hoort nadrukkelijk ook een goede dood bij. In samenwerking met het Expertisecentrum Palliatieve Zorg van het LUMC lopen er meerdere studies die proberen de zorg en het leven rondom het levenseinde te verbeteren, zowel in de thuissituatie als in het verpleeghuis. Wij werken veel samen met zorgorganisaties die lid zijn van het UNC-ZH, het universitaire netwerk voor de care sector Zuid-Holland. Verder wordt er veel samengewerkt met andere onderzoeksgroepen in binnen- en buitenland voor zowel inhoudelijke als methodologische aspecten van zorgonderzoek.

Het profiel

Je hebt een afgeronde masteropleiding in Psychologie, Geneeskunde of (Bio)medische wetenschappen of een soortgelijke richting. Ervaring met zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek is wenselijk. Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met ouderen. Ervaring met onderzoek onder ouderen en onder artsen is een pre. Je beschikt over uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden. Jouw analytische vaardigheden en inzichten liggen aantoonbaar boven het gemiddelde. Verder kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je beheerst de Engelse taal uitstekend in woord en geschrift en haalt plezier uit het leggen van internationale contacten. Je bent een enthousiaste onderzoeker die graag nieuwe wegen zoekt om het beste resultaat te behalen. Herken jij jezelf in dit profiel en spreekt het verbeteren van levenseindezorg voor mensen met dementie jou aan? Dan hopen we dat je solliciteert.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 32 tot 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding, met een maximum van vier jaar bij 36 uur per week en vijf jaar 32 uur per week. Je salaris is € 2.279,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot maximaal € 2.919,- bruto per maand in het laatste jaar (schaal OIO, CAO UMC).  

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC 70% van de pensioenpremie betaalt. Je kunt deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra en gebruikmaken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Daarnaast zijn er zijn goede faciliteiten op het gebied van kinderopvang.

Jouw loopbaanontwikkeling
Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Goede bereikbaarheid
Het LUMC ligt pal naast het centraal station van Leiden, met uitstekende verbindingen binnen de Randstad. Kom je met de auto? Dan vind je naast het LUMC een parkeergarage. Dus ook kandidaten uit de regio Amsterdam, Utrecht en Den Haag zijn van harte uitgenodigd te solliciteren.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met mevrouw dr.ir. J.T. van der Steen, universitair hoofddocent, afdeling PHEG, telefoon 071 526 84 97 / 06 11 75 82 40, e-mail jtvandersteen@lumc.nl Vermeld in je sollicitatie nadrukkelijk voor welk promotietraject je in aanmerking wilt komen. Vind je beide trajecten interessant? Vertel ons dan waarom je voor beide trajecten een geschikte kandidaat bent.Voor deze procedure zullen wij referenties opvragen en het geven van een presentatie kan tot de procedure behoren. Voor dit project zijn wij ook op zoek naar twee postdocs. Bekijk de vacatures in ons vacatureoverzicht.

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te solliciteren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum.

U kunt uw sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kunt u bijlagen meesturen (zoals uw motivatiebrief en cv). Uiteraard worden uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.