PhD-kandidaat Genoomstabiliteit m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Humane Genetica
Vacaturenummer
D.18.NR.RD.35
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 2.919,- bruto per maand (schaal OIO, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 19 augustus

De functie

De afdeling Humane Genetica van het LUMC biedt een door NWO gesubsidieerd promotietraject aan voor onderzoek naar hoe organismen omgaan met obstructies in DNA replicatie. Heb jij een masteropleiding afgerond in een relevante richting en zoek je een uitdagend onderzoekstraject? Dan is dit promotietraject wellicht iets voor jou.

Als PhD-kandidaat kom je te werken onder supervisie van prof. M. Tijsterman. Je zult vooral met C. Elegans gaan werken als modelsystemen, maar het onderzoeksteam werkt ook met muis en humane cellen. Het voorgestelde onderzoek is een logisch vervolg van een uiterst succesvolle onderzoekslijn. Je komt te werken in een zeer gemotiveerd en multidisciplinair team van onderzoekers die onderzoek doen naar genoomstabiliteit Voor de uitgebreide functiebeschrijving verwijzen we je graag naar de Engelse vacaturetekst.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig.

De afdeling Humane Genetica is een breed georiënteerde onderzoeksafdeling met een focus op de rol van (epi)genomische contributies aan erfelijke en verkregen ziekten. De afdeling bestaat uit twintig zelfsturende onderzoekgroepen die onderzoek verrichten in vier verschillende thema’s. Het PhD project past binnen het LUMC bij het profiel ‘Kanker Pathogenese en Therapie’.

Het profiel

Je hebt een masteropleiding afgerond in Biomedische Wetenschappen, Moleculaire Biologie of een soortgelijke richting. Jouw Engels is vloeiend, zowel in woord als geschrift en je hebt een flexibele werkhouding. Daarnaast ben je enthousiast, ambitieus en resultaatgericht en kun je goed in een internationaal team samenwerken.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding, met een maximum van 4 jaar. Je salaris is € 2.279,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot maximaal € 2.919,- bruto per maand in het laatste jaar (schaal OIO, CAO UMC).  

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC je goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover lees je elders op deze site.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met  professor M. Tijsterman, afdeling Humane Genetica, e-mail m.tijsterman@lumc.nl.Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen en het geven van een presentatie kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Voor de uitgebreide functiebeschrijving kun je de Engelse vacaturetekst  raadplegen.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.