PhD-kandidaat Genome Engineering m/v 

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Humane Genetica
Vacaturenummer
D.18.NR.RD.36
Dienstverband
36 uur per week  
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 2.919,- bruto per maand (schaal OIO, CAO UMC)  
Sluitingsdatum
tot en met 19 augustus 2018

De functie

De afdeling Humane Genetica van het LUMC en het Instituut Biologie Leiden the Institute Biology Leiden van de Universiteit Leiden zoeken een PhD-kandidaat voor onderzoek naar genoom engineering in planten.

Het  overkoepelende doel van het onderzoeksprogramma, geleid door Prof. M. Tijsterman en Prof. P. Hooykaas is om inzicht te verkrijgen in het DNA-integratiemechanisme verantwoordelijk voor het maken van transgene planten en hoe dit te exploiteren, om zo toe te werken naar een efficiëntere en veiligere genoombewerking en transgenese in gewassen. Het onderzoek vindt plaats  in samenwerking met een multinational in de Agro-biotechnologie. Voor de uitgebreide functiebeschrijving kun je de Engelse vacature raadplegen.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig.

De afdeling Humane Genetica is een breed georiënteerde onderzoeksafdeling met een focus op de rol van (epi)genomische contributies aan erfelijke en verkregen ziekten. De afdeling bestaat uit twintig zelfsturende onderzoekgroepen die onderzoek verrichten in vier verschillende thema’s.

Het Instituut Biologie Leiden (IBL) is een internationaal georiënteerd instituut voor onderwijs en onderzoek in biologie en maakt  onderdeel uit van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden. Onderzoek binnen het IBL is erop gericht om inzicht te verkrijgen in de rollen van DNA herstelmechanismen en hoe deze te exploiteren in huidige en toekomstige genoombewerkingsstrategieën, met een specifieke focus op plantbiotechnologie en gewaskweek. Jouw werkstation zal op het IBL zijn.

Het profiel

Je hebt een afgeronde masteropleiding in Biologie of een soortgelijke richting. Jouw Engels is vloeiend, zowel in woord als geschrift en je hebt een flexibele werkhouding. Daarnaast ben je enthousiast, ambitieus, resultaatgericht en kun je goed in een internationaal team samenwerken.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding, met een maximum van 4 jaar. Je salaris is € 2.279,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot maximaal € 2.919,- bruto per maand in het laatste jaar (schaal OIO, CAO UMC).    Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra. 

Bovendien biedt het LUMC je goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover lees je elders op deze site .

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met de heer prof. M. Tijsterman, professor Humane Genetica, e-mail m.tijsterman@lumc.nl. Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen en het geven van een presentatie kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Voor de uitgebreide functiebeschrijving kun je de Engelse vacature raadplegen.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.