PhD-kandidaat / Postdoc Cel en Chemische Biologie m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Cel en Chemische Biologie
Vacaturenummer
D.18.MV.CV.28
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
conform CAO UMC 
Sluitingsdatum
tot en met 30 september 2018

De functie

De afdeling Cel en Chemische Biologie van het LUMC zoekt een gemotiveerde PhD-kandidaat en postdoc voor onderzoek naar genoommodificatie. Het onderzoek wordt gefinancierd door het KWF voor een periode van vier jaar. De uitgebreide vacaturetekst kunt u in de Engelse variant lezen.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De onafhankelijke onderzoeksgroep waar u deel van uitmaakt, wordt geleid door dr. Baoxu Lang. De groep werkt nauw samen met de onderzoeksgroep die prof. Jacques Neefjes onder zijn hoede heeft. De afdeling Cel en Chemische Biologie bestaat uit multidisciplinaire onderzoeksgroepen en biedt een stimulerende en vriendelijke werkomgeving. Regelmatig worden er seminars gegeven en groepsmeetings georganiseerd.

Het profiel

U beheerst vloeiend het Engels, bent zelfsturend, samenwerkingsgericht en hebt een sterke achtergrond in moleculaire biologie, celbiologie en genetica (bijvoorbeeld celcultuur, klonen, CRISPR-Cas9 editing). Voor de positie van PhD-kandidaat beschikt u over een mastergraad in een soortgelijke richting. Als postdoc heeft u een promotietraject afgerond in een soortgelijke richting en hebt u bovendien goede publicaties in relevante onderwerpen op uw naam staan.

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 36 uur per week. U krijgt als PhD-kandidaat een aanstelling voor de duur van de opleiding (vier jaar) en als postdoc een aanstelling voor de duur van het project (twee tot drie jaar). Als PhD-kandidaat bedraagt uw salaris  € 2.279,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot  € 2.919,- in het laatste jaar bij een fulltime functie (schaal OIO, CAO UMC). Bij een aanstelling als postdoc is het salaris afhankelijk van uw opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.216,- bruto per maand bij een fulltime functie (schaal 10, CAO UMC).

Het LUMC biedt daarnaast zeer gunstige arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenregeling bij het ABP waarbij de werkgever 70% van uw pensioenpremie betaalt en de mogelijkheid tot deelname aan onze collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies. Het LUMC is met het OV heel goed te bereiken; we zijn gesitueerd recht tegenover Leiden Centraal Station. Voor automobilisten is er voldoende parkeergelegenheid en als u liever met de fiets komt kunt u deelnemen aan onze gunstige fietsregeling. Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden leest u elders op deze site. 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kunt u contact opnemen met de heer dr. Baoxu Pang, assistent professor, afdeling Cel en Chemische Biologie, e-mail b.pang@lumc.nl .   

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te solliciteren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum.

U kunt uw sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kunt u bijlagen meesturen (zoals uw motivatiebrief en cv). Uiteraard worden uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.