PhD-kandidaat Humane Genetica m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Humane Genetica
Vacaturenummer
D.18.NR.RD.38
Dienstverband
36 uur per week  
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 2.919,-  bruto per maand (schaal OIO, CAO UMC)  
Sluitingsdatum
tot en met 19 augustus 2018

De functie

Het LUMC zoekt een promovendus voor onderzoek naar Duchenne en Limb-girdle spierdystrofie. Heb jij ervaring met onderzoek en ben je op zoek naar een uitdagend promotietraject? Lees dan verder.

Ondanks dat de genetische oorzaken van deze aandoeningen verschillen is de pathologie vergelijkbaar. Als PhD-kandidaat/promovendus maak je deel uit van een onderzoek gefinancierd door het Princes Beatrix Spierfonds. Voor de volledige functiebeschrijving verwijzen we je graag naar de Engelse vacature (LINK).

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek en onderwijs. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig.
De onderzoeksgroep DMD genetische therapie is onderdeel van de afdeling Humane Genetica. De afdeling verricht fundamenteel biomedisch onderzoek met als doel om diagnostisering en het voorkomen en het behandelen van ziekten te verbeteren. De onderzoeksgroep werkt voornamelijk aan genetische therapieën om spierziekten zoals Duchenne en Limb-girdle spierdystrofie te behandelen. De groep werkt nauw samen met de afdelingen Radiologie en Neurologie.

Het profiel

Je hebt een universitaire studie afgerond in de richting Biomedische Wetenschappen, Biologie of een soortgelijk onderwerp, met een specialisatie in dier-experimenteel onderzoek of moleculaire biologie. Je bent gecertificeerd om te werken met proefdieren (Art. 9) en hebt affiniteit en ervaring met het werken met muismodellen. Je hebt ook ervaring met celkweken, moleculaire biologische technieken (zoals PCR, genotypering, qPCR), eiwit analyses (Western blot en ELISA) en fluorescentie en licht microscopie. Ervaring met neuromusculair onderzoek is een voordeel. Verder ben je een enthousiaste kandidaat die onafhankelijk kan werken aan grote en multidisciplinaire projecten. Daarnaast ben je nauwkeurig en georganiseerd bij het uitvoeren van experimenten. Het is belangrijk dat je een flexibele houding hebt ten opzichte van je werkuren, over goede communicatieve vaardigheden beschikt en accuraat werkt.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding, met een maximum van 4 jaar. Je salaris is € 2.279,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot maximaal € 2.919,- bruto per maand in het laatste jaar (schaal OIO, CAO UMC).  

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en een pensioenregeling bij het ABP. Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC je goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover lees je elders op deze site. 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met mevrouw M. van Putten, senior onderzoeker, afdeling Humane Genetica, telefoon 071 526 94 39, of met mevrouw A.M. Aartsma-Rus, hoogleraar translationele genetica, afdeling Humane Genetica, telefoon 071 526 94 36. Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. Ook het geven van een presentatie kan tot de sollicitatieprocedure behoren. 

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.