OIO Verloskunde/Gynaecologie m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Verloskunde/Gynaecologie
Vacaturenummer
C.18.WV.MP.26
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 2.919,- bruto per maand in het vierde jaar (schaal OIO, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 19 augustus 2018

De functie

Het LUMC zoekt een gemotiveerde promovendus voor een onderzoek naar mannelijke factoren bij koppels met herhaalde miskramen. Heeft u een academische achtergrond en interesse in een uitdagende onderzoeksmogelijkheid? Lees dan verder.
 
Het project
Bij paren met herhaalde miskramen wordt in 50 tot 70% geen oorzaak gevonden na het verrichten van aanvullend onderzoek. Het onderzoek dat verricht wordt, richt zich met name op de vrouw. Er is weinig bekend over de mannelijke factor bij paren met herhaalde miskramen.
In deze prospectieve cohortstudie willen wij onderzoeken wat de relatie is van mannelijke leefstijlfactoren en eigenschappen van sperma op het ontwikkelen van herhaalde miskramen. Paren met twee of meer miskramen, die de herhaalde miskramen poli in het LUMC bezoeken, worden geïncludeerd. Klinische data wordt gedocumenteerd en bloed en semen worden verzameld. In het semen wordt door middel van een TUNEL assay DNA fragmentatie aangetoond. Het bloed en semen wordt gebruikt om de aanwezigheid van bepaalde cytokines aan te tonen. Naast het aantonen van een relatie, is het doel met deze factoren een predictiemodel te maken om de uitkomst op een volgende zwangerschap te voorspellen.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig.
Binnen de afdeling Obstetrie & Gynaecologie bestaan de subafdelingen Verloskunde en Gynaecologie-Voortplantingsgeneeskunde en Gynaecologische Oncologie.
De afdeling is het nationale verwijscentrum voor foetale therapie. De Klinische Verloskunde van het Diaconessenhuis Leiden en het LUMC zijn samengevoegd in het Geboorte Huis Leiden op de locatie LUMC.

De Verloskunde en Voortplantingsgeneeskunde vervullen een actieve rol op alle kerntaken. De afdeling heeft een stevige regionale en supraregionale functie. Er bestaat een samenwerkingsverband met het Karolinska Instituut te Stockholm en de Katholieke Universiteit Leuven op het gebied van de foetale therapie. Het onderzoek concentreert zich op de thema’s foetale ontwikkeling, reproductieve immunologie, maternale morbiditeit en preservation of female fertility. De afdeling biedt een stimulerende omgeving gericht op ontwikkeling vanuit een stevig teamverband.

Dit deels basaal wetenschappelijk onderzoek heeft een directe link met de kliniek. Er wordt nauw samengewerkt met de afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie en Klinische Epidemiologie van het LUMC. Naar verwachting zal de studie een multicentrische opzet krijgen.

Het profiel

U bent een gemotiveerde kandidaat die in het bezit is van een mastergraad in Geneeskunde, Life Sciences & Technology, of Biomedische Wetenschappen. U heeft interesse in epidemiologisch en basaal translationeel onderzoek. U kunt zelfstandig werken en bent proactief. Van u wordt verwacht dat u goed kunt samenwerken en aansturen in teamverband. Verder verwachten we dat u de Engelse taal goed beheerst. U bent bereid deze functie voor vier jaar te vervullen en af te ronden met een promotie. Klinische ervaring in de gynaecologie strekt tot de aanbevelingen.

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 36 uur per week. U krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding, met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.279,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 2.919,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal OIO, CAO UMC).

Het LUMC biedt daarnaast zeer gunstige arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenregeling bij het ABP waarbij de werkgever 70% van uw pensioenpremie betaalt en de mogelijkheid tot deelname aan onze collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies. Het LUMC is met het OV heel goed te bereiken; we zijn gesitueerd recht tegenover Leiden Centraal Station. Voor automobilisten is er voldoende parkeergelegenheid en als u liever met de fiets komt kunt u deelnemen aan onze gunstige fietsregeling. Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden leest u elders op deze site.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kunt u contact opnemen met mevrouw dr. E. Lashley, gynaecoloog i.o., afdeling Verloskunde/Gynaecologie, telefoon 071 526 28 96. U kunt ook contact opnemen met mevrouw dr. M.L.P. van der Hoorn, gynaecoloog, afdeling Verloskunde/Gynaecologie, telefoon 071 526 28 96.

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te solliciteren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum.

U kunt uw sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kunt u bijlagen meesturen (zoals uw motivatiebrief en cv). Uiteraard worden uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.