OIO Chemische immunologie m/v 

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Chemische Immunologie
Vacaturenummer
D.17.VC.CV.17 
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
Academisch, Master’s in Scheikunde (organische synthese) of vergelijkbaar
Maximum salaris
 € 2.903,- bruto per maand (schaal OIO, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 30 september 2017

De functie

Voor het laboratorium van Huib Ovaa van de afdeling Chemische Immunologie zoeken wij een onderzoeker in opleiding (oio), ter versterking van de onderzoeksgroep die de mechanismen en functionele consequenties bestudeert van post-translationele eiwitmodificatie door SUMO en Ubiquitine. Deze OIO-positie is onderdeel van een recent toegekend Marie Curie ITN-project, dat erop gericht is de beste wetenschappers van Europa op te leiden.

Meer informatie over de functie en  het project vindt u in de Engelse versie van deze vacature.

De afdeling

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. Op de afdeling Chemische Immunologie onderzoekt een jong team de functionele regulatie van eiwitten bij post-translationele mmodificaties met sumo en ubiquitine. Dit helpt ons de ziekte-gerelateerde deregulatie van celprocessen beter te begrijpen, zodat we nieuwe behandelmethoden kunnen ontwikkelen. De afdeling Chemische Immunologie werkt nauw samen met de afdeling Celbiologie. Lokaal werken we samen met Alfred Vertegaal, Jacques Neefjes en Peter ten Dijke.

Het profiel

U hebt een Master in organische synthese behaald en hebt een goed begrip van eiwitbiochemie, moleculaire biologie en celbiologie. U bent zeer gemotiveerd, enthousiast en creatief, evenals vaardig en resultaat-gedreven. Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden zijn een must, aangezien samenwerking op verschillende onderwerpen voor dit multidisciplinaire project noodzakelijk is.

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 36 uur per week. U krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt maximaal € 2.266,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 2.903,- bruto per maand in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal OIO, CAO UMC).

Het LUMC biedt u zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heeft u recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kunt u deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC u goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kunt u gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover leest u elders op deze site.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kunt u contact opnemen met de heer prof. H. Ovaa, hoogleraar Chemische Immunologie, telefoon +31 (0)71 526 87 27. Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. Het geven van een presentatie kan tot de sollicitatieprocedure behoren. Let op: kandidaten moeten voldoen aan de algemene mobiliteitscriteria voor early-stage researchers van het Marie Curie-programma. In het bijzonder mogen de kandidaten in de drie jaar direct voorafgaand aan de aanstellingsdatum maximaal twaalf maanden in Nederland hebben gewoond of hun hoofdactiviteit in Nederland hebben uitgevoerd. Korte verblijven, zoals vakanties, worden niet meegeteld. Early-stage researchers (ESR's) moeten zich op het moment van aanstelling bij het LUMC in de eerste vier jaar (FTE onderzoekservaring) van hun onderzoekscarrière bevinden en mogen nog geen doctoraat hebben behaald.

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te solliciteren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum.

U kunt uw sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kunt u bijlagen meesturen (zoals uw motivatiebrief en cv). Uiteraard worden uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.