Onderzoeker in opleiding Humane Genetica m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Humane Genetica
Vacaturenummer
D.18.NR.RD.25
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
1 september 2018
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 2.919,- bruto per maand (schaal OIO, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 3 juni 2018

De functie

Het 'Brain-on-a-chip' (BOAC) initiatief, onderdeel van het 'Nederlandse Orgaan-op-Chip Initiatief' (NOCI Consortium) en gefinancierd door het Zwaartekracht programma van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zoekt twee getalenteerde onderzoekers in opleiding voor de ontwikkeling van geavanceerde 'next generation' humane 'brain-on-chip' modellen voor hersenaandoeningen.

NOCI is een tienjarig onderzoeksprogramma dat wordt geleid door zes vooraanstaande onderzoekers van zeven verschillende onderzoeksinstituten: Christine Mummery (LUMC / Un. Twente, coördinator), Albert van den Berg (Un. Twente), Hans Clevers (Hubrecht Instituut), Cisca Wijmenga (UMC Groningen), Lina Sarro (TU Delft) and Michel Ferrari (LUMC in samenwerking met Erasmus MC). NOCI is nauw verbonden met de Human Organ and Disease Model Technologies Foundation (hDMT; www.hDMT.technology), een onderzoeksconsortium van vijftien partners die samen werken aan de ontwikkeling van 'organ-on-chip' modellen.
De ontwikkeling van nieuwe 'brain-on-chip' platforms zou ons beter inzicht moeten verschaffen in het ontstaan van diverse hersenaandoeningen. Het gebruik van zeer geavanceerde technologieën voor de integratie van humane pluripotente stamcellen binnen fysiologische systemen zou het mogelijk moeten maken ziektepathofysiologie te ontrafelen en gerichte therapie te ontwikkelen.

Lees meer over de functie in de Engelse vacaturetekst.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De functie van onderzoeker in opleiding is ondergebracht bij de afdeling Neurologie (M.D. Ferrari) en Humane Genetica (A.M.J.M. van den Maagdenberg), en valt binnen het overkoepelende LUMC profileringsgebied 'Translational Neuroscience'. De afdeling Neurologie is een klinische afdeling waar op brede schaal onderzoek wordt uitgevoerd naar de oorzaken en behandeling van spier- en hersenziekten (zoals migraine en beroerte). De afdeling Humane Genetica is een breed georiënteerde onderzoeksafdeling waarin de genetische aspecten van monogene, multifactoriële en verworven ziekten centraal staan. De afdeling bestaat uit twintig onderzoeksgroepen die onderzoek verrichten binnen  vier overkoepelende thema's.

Het profiel

Wij zoeken twee onderzoekers in opleiding met een afgeronde masteropleiding in Biologie, Scheikunde, Farmacologie, Geneeskunde of Technische Wetenschappen. Ervaring met het kweken van stamcellen, micro-elektronica en/of microfluidics is wenselijk. Affiniteit en ervaring met onderzoek in hersenen en/of bloedvaten is een pré. Je beschikt over goede communicatieve en organisatorische vaardigheden en je vindt het prettig om in teamverband te werken. Essentieel is een uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift. Je bent een enthousiaste onderzoeker en je werkt graag resultaatgericht.

Ons aanbod

Je wordt aangesteld voor 36 uur per week voor de duur van de opleiding. Het salaris bedraagt € 2.279,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 2.919,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal OIO, CAO UMC).

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruikmaken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover lees je elders op deze site.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met prof. A.M.J.M. van den Maagdenberg , Professor, afdeling Humane Genetica, telefoon 071 526 94 60.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.