Hoofdanalist KCL m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL)
Vacaturenummer
D.18.VC.MP.21
Dienstverband
32 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
HBO/WO
Maximum salaris
€3.827,- bruto per maand (schaal 9, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 9 september 2018

De functie

Het coördineren van het contracteren, het begeleiden van de uitvoering van laboratoriumverrichtingen en het managen van de opslag waar (Biobank) materiaal ligt ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek. Klinkt dit als de baan voor u? Lees dan verder.

Als hoofdanalist vertaalt u de afspraken met de opdrachtgever naar werkinstructies en u monitort de voortgang, de rapportage en financiële afhandeling van de opdrachten. U ziet er op toe dat de werkzaamheden met grote nauwkeurigheid volgens de vastgestelde richtlijnen uitgevoerd worden. Deze richtlijnen stemt u onder andere af met onderzoekers, met de laboratoriumspecialisten klinische chemie van de afdeling KCL en met de verantwoordelijken voor de LUMC biobanken. U zoekt proactief naar mogelijkheden voor uitbreiding van de dienstverlening aan wetenschappelijke groepen en opdrachtgevers binnen en buiten het LUMC. U rapporteert rechtstreeks aan het afdelingshoofd en voorziet dit hoofd van voortgangsrapportages en managementinformatie. Nadat wij u hebben ingewerkt, wordt u een actief lid bij de LUMC biobank commissie.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL) is een medisch laboratorium met 24-uurs dienstverlening dat zich opstelt als kennis - en servicecentrum met toegevoegde waarde voor aanvragend specialist en patiënt, én met commitment voor opleiding, innovatie en onderzoek. De kerntaak patiëntenzorg wordt gerealiseerd door centralisatie van de klinische en poliklinische bloedafname en een kernlaboratorium met 24/7 klinisch chemische- en hematologische laboratoriumdiagnostiek, inclusief bloedtransfusie en (speciële) stolling. Daarnaast biedt de afdeling speciële laboratoriumfaciliteiten voor de niet 24-uurs diagnostiek en faciliteert zij klinische trials en invriesprotocollen inclusief Biobanking; deze laatste activiteiten zijn ondergebracht in de unit Laboratory Research Support (LRS). Alle diagnostische units van de afdeling zijn ISO 15189:2012 geaccrediteerd; de unit LRS vooralsnog niet.  Het is de bedoeling dat de unit LRS op termijn ook onder de ISO 15189 accreditatie valt.

Het profiel

U bent een zeer ervaren hoofdanalist klinische chemie/ hematologie –in het bezit van een hbo-diploma klinische chemie- die zijn/haar kennis wil inzetten voor het ondersteunen en faciliteren van klinisch wetenschappelijk onderzoek en biobanken in het LUMC. U heeft duidelijke affiniteit met ICT-gestuurde logistieke processen. U bent in staat om de processen in de unit Laboratorium Research Support (LRS) geautomatiseerd en veilig in te richten; maximaal geïntegreerd met de diagnostische processen in het kernlab en specifiek rekening houdend met de behoeftes én GLP- en GRP-richtlijnen in een academische setting. U bent een creatieve denker die in staat is om in scenario’s te denken en vernieuwende oplossingen aan te dragen. Verder heeft u bij voorkeur aantoonbare ervaring met acquisitie, bedrijfsvoering van laboratoriumunits en omgang met klinische onderzoekers. U heeft kennis van de regelgeving rond medisch diagnostisch onderzoek, biobanken en kwaliteitssystemen en u bent bereid om u hier verder in te bekwamen. U bent in staat om de LRS unit (circa 4 fte) bedrijfsmatig en functioneel aan te sturen en bent sterk in het overbrengen van adviezen en afstemmen van de dienstverlening met de hoofdanalisten van de diagnostische laboratoria. Ervaring met vergelijkbaar werk strekt tot aanbeveling. Daarnaast bent u inlevend en communicatief zeer sterk, behoudt overzicht, werkt zelfstandig en gestructureerd binnen de opgegeven kaders en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel wat zich terugvertaalt in stevigheid, enthousiasme en accuratesse in het werk. U bent uitermate dienstverlenend ingesteld en bent in staat om projectmatig te werken binnen de afgesproken tijdspaden. Tot slot beheerst u de Nederlandse taal uitstekend, zowel in woord als in geschrift. Goede kennis van de Engelse taal is eveneens nodig. U heeft een vlotte pen en bent in staat om  projecten en rapporten gestructureerd uit te werken. U weet snel inzicht en overzicht te genereren en tot een advies te komen t.a.v. de haalbaarheid en betaalbaarheid van nieuwe (research) testen.

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 32 uur per week, bij voorkeur 32 uur en op vaste dagen. Bent u een nieuwe medewerker, dan krijgt u in eerste instantie een aanstelling voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van uw opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.837,- bruto per maand bij een fulltime functie (schaal 9, CAO UMC).

Het LUMC biedt daarnaast zeer gunstige arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenregeling bij het ABP waarbij de werkgever 70% van uw pensioenpremie betaalt en de mogelijkheid tot deelname aan onze collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies. Het LUMC is met het OV heel goed te bereiken; we zijn gesitueerd recht tegenover Leiden Centraal Station. Voor automobilisten is er voldoende parkeergelegenheid en als u liever met de fiets komt kunt u deelnemen aan onze gunstige fietsregeling. Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden leest u elders op deze site.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met mevrouw prof. C.M. Cobbaert, afdelingshoofd KCL, telefoon 071 526 44 83 of de heer ing. H.P.C. Schippers, organisatorisch manager, afdeling KCL, telefoon 071 526 78 61.Voor deze vacature kunnen referenties opgevraagd worden.

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te solliciteren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum.

U kunt uw sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kunt u bijlagen meesturen (zoals uw motivatiebrief en cv). Uiteraard worden uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.