Flowcytometrie Operator m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Flowcytometry Core Facility (FCF)
Vacaturenummer
D.18.MV.CV.19
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
HBO/WO
Maximum salaris
conform CAO UMC
Sluitingsdatum
tot en met 22 juli 2018

De functie

Het LUMC is op zoek naar twee bekwame flowcytometrie operators voor de Flowcytometry Core Facility (FCF) binnen de organisatie. Heb jij de nodige kennis van dit onderwerp en zoek je een interessante uitdaging? Lees dan verder.

Per januari 2017 heeft het LUMC alle flowcytometrie activiteiten gecentraliseerd in één core faciliteit. Deze (FCF) is omvangrijk en technisch uitdagend. Als flowcytometrie operator heb je een afwisselend takenpakket rondom twintig instrumenten van diverse aard: naast standaard en geavanceerde flowcytometers, beheer je drie cell sorters, twee CyTOF massa spectrometers en één image stream instrument. Jouw activiteiten zijn zeer divers, van het instellen en bedienen van de verschillende soorten apparaten tot het geven van onderwijs, doen van research en het ondersteunen van diagnostiek en klinische trials. Vijf personen zijn reeds aangesteld als operator, maar wij zoeken nog twee extra FCF operators. Wij willen namelijk meer aandacht gaan besteden aan: multi-color (≥20-kleuren) flowcytometrie met de allernieuwste instrumenten, geavanceerde multidimensionale data analyse, en verdere technische verbeteringen in de flowcytometrie en CyTOF toepassingen en research.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek en onderwijs. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De FCF is binnen het LUMC een voorbeeld van een “technology focus area”. Dit betekent dat deze afdeling niet alleen ondersteuning en begeleiding biedt, en onderwijs geeft op het gebied van flowcytometrie, celsortering en massacytometrie, maar ook dat het daarbij behorende ontwikkelingswerk en onderzoek wordt uitgevoerd, zowel op technisch gebied als het ontwikkelen van nieuwe toepassingen. De FCF biedt ondersteuning voor alle aspecten van cytometrie (experimenteel ontwerp, celbehandeling, instellen en kalibratie van apparatuur, data-acquisitie en data-analyse), zowel aan onderzoekers van het LUMC en de Universiteit Leiden, als aan externe onderzoekers, zoals die van het Leiden Bioscience Park. We willen de FCF laten uitgroeien tot een landelijke toonaangevende core faciliteit die uitstekende service biedt en “state of the art” research bedrijft.

Het profiel

Jij bent een gemotiveerde kandidaat met een afgeronde opleiding HLO of een inhoudelijk vergelijkbare universitaire studie. Jouw kennis van flowcytometrie is uitstekend en je hebt de ambitie om je te ontwikkelen als operator van celsorteer apparatuur en/of CyTOF en flow-imaging apparatuur. Je hebt ervaring met het bewerken van grote datasets en/of bio-informatica tools. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels. Verder heb je een service-verlenende instelling en heb je goede onderwijsvaardigheden. Als je daarnaast ook nog proactief en een echte teamplayer bent, dan hopen we dat je vandaag nog solliciteert!

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Ben je een nieuwe medewerker, dan krijg je in eerste instantie een aanstelling voor  één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en is conform CAO UMC.  

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC je goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover lees je elders op deze site.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met de heer prof. F.J.T. Staal, hoogleraar stamcelbiologie, afdeling FCF, telefoon 071 526 38 02 of met de heer prof. J.J.M. van Dongen, arts-Medisch Immunoloog, afdeling FCF, telefoon 071 526 51 28.Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.