Consultant Datamanagement & Designer m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Biomedical Data Sciences
Vacaturenummer
D.18.MV.MP.15
Dienstverband
32 tot 36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 4.216,- bruto per maand (schaal 10, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 1 juli 2018

De functie

Weet jij als geen ander hoe belangrijk een goed opgebouwde database is voor klinisch wetenschappelijk onderzoek? Wil jij de onderzoekers van het LUMC hierin begeleiden? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren op deze spilfunctie binnen de afdeling Biomedical Data Sciences!

Als consultant datamanagement & designer vervul je twee belangrijke rollen binnen het klinisch wetenschappelijk onderzoek: enerzijds ben jij degene die databases bouwt en anderzijds heb je een consulterende rol op het gebied van datamanagement van klinisch onderzoek. De consultatievragen zijn breed van aard en omvatten bijvoorbeeld vragen met betrekking tot het waarborgen van privacy, het schrijven van een datamanagementplan en een passende databasestructuur voor de onderzoeksopzet. Je gaat in deze functie dan ook graag de uitdaging aan om deze puzzel bij elk onderzoek op te lossen en de onderzoekers zo goed mogelijk op weg te helpen.
Binnen het LUMC is ProMISe ontwikkeld voor het verzamelen, opslaan en managen van klinische data en daarnaast werken we sinds kort met Castor. Je wordt  in beide systemen ingewerkt, om vervolgens zelfstandig databases te bouwen voor klinisch wetenschappelijk onderzoek. Verder verzorgen wij trainingen en academisch onderwijs voor verschillende opleidingen op het gebied van datamanagement. Dus ook het geven van trainingen en/of academisch onderwijs valt binnen deze functie.
De nadruk ligt in de functie op samenwerking met onderzoekers, artsen en beroepsverenigingen om te zorgen dat er een afstemming plaatsvindt tussen klinische vraagstelling, datamanagement, kwaliteitsbewaking, rapportages en te verwachten statistische analyses. Het is belangrijk je te realiseren dat je voor deze functie geen eigen onderzoek opzet, maar dat je een cruciale rol vervult in de begeleiding van collega’s. Het verzamelen, invoeren en analyseren van de data wordt gedaan door de onderzoekers zelf.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig.
Je komt te werken bij de sectie Advanced Data Management (ADM), onderdeel van de afdeling Biomedical Data Sciences. De sectie werkt op het gebied van datamanagement voor klinisch wetenschappelijk onderzoek samen met meer dan 35 partners. De projecten die bij ADM lopen, variëren van grote internationale multicenter studies en registraties tot kleine gespecialiseerde projecten voor individuele onderzoekers. Ook ontwikkelt ADM zich steeds meer tot een kenniscentrum binnen het LUMC, waardoor de adviserende rol steeds belangrijker wordt.

Het profiel

Wij zoeken een kandidaat met bij voorkeur een promotie of masteropleiding in de (bio)medisch wetenschappen of ander relevant vakgebied. De communicatie op de afdeling ADM is in het Nederlands, het is dus belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Je hebt kennis van de verschillende methoden van klinisch wetenschappelijk onderzoek en hebt ervaring met het opzetten van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Je hebt kennis van Good Clinical Practice en Good Research Practice alsmede het opzetten van databases in een datamanagementsysteem. Je kunt op gelijk niveau overleggen met onderzoekers en hebt interesse in kwaliteit en vertrouwelijkheid van medische data en onderzoek. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent zowel in staat goed samen te werken in teamverband als ook zelfstandig te werken. Je bent iemand die de balans kan vinden tussen de wensen van verschillende partijen (gebruikers, onderzoekers, artsen), gebruikmakend van je kennis van zorg en wetenschappelijk onderzoek en datamanagement. Kortom: hou jij van het onderzoek, maar wil je dit niet (meer) zelf opzetten? Heb jij kennis over het opbouwen van databases en weet jij dit goed te verwoorden? Dan maken we graag kennis met jou!

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 32 tot 36 uur per week. Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar, met uitzicht op verlenging. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt als starter maximaal €3.837,- per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 9, CAO UMC). Als ervaren consultant datamanagement & designer bedraagt het salaris maximaal € 4.216,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC).

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover lees je elders op deze site.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met mevrouw dr. K.M. van der Pal, hoofd ADM, Biomedical Data Sciences, telefoon 071 526 95 73 of dr. J. Manniën, clustercoördinator Kwaliteitsregistraties en observationeel onderzoek, telefoon 071 5269572.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.