Arts-onderzoeker Radiotherapie m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Radiotherapie
Vacaturenummer
D.18.VC.MP.24
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
HBO/WO
Maximum salaris
€ 4.216,- bruto per maand (schaal 10, CAO UMC) 
Sluitingsdatum
tot en met 30 september 2018

De functie

Op de afdeling Radiotherapie van het LUMC is op korte termijn plaats voor twee enthousiaste artsen met ambitie voor een klinisch-wetenschappelijk promotieonderzoek. Bij gebleken geschiktheid is vanaf jaar twee of drie het onderzoek te combineren met de opleiding tot radiotherapeut-oncoloog binnen het opleidingscluster LUMC. 

In de onderzoeksgroep Endometriumcarcinoom is momenteel plaats voor een promovendus/arts-onderzoeker. In deze groep verricht je onderzoek naar lange termijn uitkomsten en kwaliteit van leven in de PORTEC-3 trial en patiëntpreferenties bij hoogrisico endometriumcarcinoom. Daarnaast neem je vanuit het klinische persfectief deel aan translationeel onderzoek en coördineer je klinisch onderzoek naar nieuwe middelen in samenwerking met de afdelingen Pathologie en Medische Oncologie.

Ook in de onderzoeksgroep Rectumcarcinoom is plaats voor een promovendus/arts-onderzoeker die de rol van brachytherapie in de neoadjuvante setting onderzoekt. Daarnaast ben je nauw betrokken bij een studie naar de waarde van endoluminale brachytherapie bij oudere patiënten die niet geopereerd kunnen worden. Ook neem je deel aan studies waar de rol van lokale excisie na radiotherapie wordt geëvalueerd.  

In het tweede of derde jaar kan in overleg, bij gebleken geschiktheid, tevens (in deeltijd, 80%) gestart worden als arts-assistent in opleiding tot radiotherapeut-oncoloog (startdatum in overleg). Daarnaast blijft één dag per week gereserveerd voor het onderzoek. Het streven is om aan het einde van deze periode het onderzoek af te ronden met een promotie. De opleiding vindt plaats in samenwerking met de afdeling Radiotherapie van het HMC (clusteropleiding).

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De afdeling Radiotherapie heeft als doel optimale zorg te garanderen voor patiënten met kanker en deze te combineren met innovatief onderzoek en onderwijs. Speerpunten van onze afdeling zijn klinisch gebonden en translationeel onderzoek op het gebied van gynaecologische tumoren en rectumcarcinoom, alsmede late effecten van radiotherapie en behoud en verbetering van kwaliteit van leven. De afdeling heeft internationale naam op het gebied van radiotherapie bij endometriumcarcinoom door de verschillende PORTEC-trials; recent zijn de resultaten van de internationale gerandomiseerde PORTEC-3 trial gepubliceerd. Daarnaast heeft de afdeling internationaal een leidende rol in onderzoek naar orgaansparing bij rectumcarcinomen.

Het profiel

Wij zijn op zoek naar enthousiaste basisartsen, die bij voorkeur klinische ervaring hebben op een opleidingsafdeling Interne Geneeskunde of Heelkunde. Je hebt aantoonbare affiniteit met patiëntenzorg en met (klinisch gerelateerd) onderzoek, en in het bijzonder met de oncologie. Naast uitstekende contactuele eigenschappen beschik je over improvisatievermogen en initiatief. Verder ben je flexibel en in staat om zowel zelfstandig als in een team goed te functioneren.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt aanvankelijk een aanstelling voor een jaar, met een mogelijke verlenging naar vier jaar en eventueel voor de duur van de opleiding. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.216,- bruto per maand (schaal 10, CAO UMC).

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC 70% van de pensioenpremie betaalt. Je kunt deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra en gebruikmaken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Daarnaast zijn er zijn goede faciliteiten op het gebied van kinderopvang.

Jouw loopbaanontwikkeling
Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Goede bereikbaarheid
Het LUMC ligt pal naast het centraal station van Leiden, met uitstekende verbindingen binnen de Randstad. Kom je met de auto? Dan vind je naast het LUMC een parkeergarage. Dus ook kandidaten uit de regio Amsterdam, Utrecht en Den Haag zijn van harte uitgenodigd te solliciteren. 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met mevrouw prof. dr. C.A.M. Marijnen, opleider Radiotherapie, telefoon 071 526 30 57 of mevrouw prof. Creutzberg, plaatsvervangend opleider Radiotherapie, telefoon 071 526 30 57. 

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.