Arts-onderzoeker Neurologie  m/v

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Neurologie
Vacaturenummer
C.17.ED.MP.23 
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 4.216,- (schaal 10, CAO UMC) 
Sluitingsdatum
tot en met 24 september 2017

De functie

Als arts-onderzoeker bij de afdeling Neurologie gaat u multidisciplinair patiëntgebonden promotieonderzoek doen naar de rol van calcitonine gene-related peptide (CGRP) bij het ontstaan en behandelen van migraine en clusterhoofdpijn. In dit kader wordt ook deelgenomen aan grootschalige nationale en internationale gerandomiseerde klinische trials naar de werkzaamheid en veiligheid van monoclonale antilichamen tegen CGRP als nieuwe preventieve behandelingsmogelijkheden voor migraine en clusterhoofdpijn.  De arts-onderzoeker zal hiervoor patiënten screenen, includeren en klinisch vervolgen. Het superviseren van een team van research nurses behoort ook tot de werkzaamheden. Naast het analyseren van de klinische effecten en werkingsmechanismen van deze nieuwe middelen wordt ook multidisciplinair onderzoek gedaan naar het ontwikkelen van testen die kunnen voorspellen bij welke patiënten deze nieuwe middelen werkzaam zouden kunnen zijn (“precision medicine”).

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig.
U komt te werken binnen de klinische hoofdpijnonderzoeksgroep van de afdeling Neurologie van het LUMC. Deze afdeling bestaat uit 3 fulltime en 4 parttime neurologen, 9 fulltime promovendi, 4 research verpleegkundigen, 2 hoofdpijnverpleegkundigen, en een team van studentassistenten. Er bestaan intensieve samenwerkingen met vele andere klinische en preklinische onderzoeksgroepen in het LUMC en binnen- en buitenland. Migraine en clusterhoofdpijn zijn onze speerpunten, zowel voor topreferente zorg als wetenschap. Het wetenschappelijke onderzoek wordt ondersteund door diverse prestigieuze subsidies (Spinoza, Zwaartekracht, Vici, Vidi) en is leidend binnen de pijler “Paroxysmale Hersenaandoeningen” van het LUMC Medisch Profileringsgebied “Translational Neuroscience”.

Het profiel

Wij zijn op zoek naar een basisarts die interesse heeft in wetenschappelijk onderzoek. U kunt goed met meerdere disciplines samenwerken en bent flexibel. Daarnaast heeft u affiniteit met neurologie en hoofdpijnzorg en onderzoek in het bijzonder.

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 36 uur per week. U krijgt een aanstelling voor de duur van het project. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 4.216,- bruto per maand voor een fulltime functie (schaal 10, CAO UMC). Bij gebleken geschiktheid bestaat de mogelijkheid door te stromen in een opleidingstraject tot neuroloog in het LUMC. U krijgt via de LUMC Graduate School scholing in methodologie en wet- en regelgeving van wetenschappelijk onderzoek (“Good Clinical & Research Practice”).

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC u goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover leest u elders op deze site. 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kunt u contact opnemen met mevrouw D.S. van Casteren, arts-onderzoeker, afdeling Neurologie, telefoon 071 526 50 42/071 529 85 92.

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te solliciteren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum.

U kunt uw sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kunt u bijlagen meesturen (zoals uw motivatiebrief en cv). Uiteraard worden uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.