Analist Klinische Farmacie en Toxicologie m/v 

Research & Onderwijs personeel
Afdeling
Klinische Farmacie en Toxicologie
Vacaturenummer
D.17.NR.RM.01 
Dienstverband
32 - 36 uur per week
Met ingang van
Zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
HBO
Maximum salaris
€ 2.996,- bruto per maand (schaal 7, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 24 september 2017

De functie

Als analist heb je bij het LUMC heel afwisselend werk. Het ene moment bepaal je bijvoorbeeld geneesmiddelspiegels in patiëntmateriaal ter ondersteuning van de farmacotherapie van patiënten of bij intoxicaties. Hiervoor gebruik je onder meer chromatografische technieken (HPLC/UV, GC/MS, LC/MS/MS, etc). Op een ander moment voer je kwaliteitscontrole analyses uit aan grondstoffen die gebruikt worden voor de productie van geneesmiddelen. Of aan geneesmiddelen die bereid zijn door onze ziekenhuisapotheek.
Daarnaast voer je DNA analyses uit voor farmacogenetisch advies en voor wetenschappelijk onderzoek. Alle analyses vinden plaats binnen een GMP/GLP of ISO15189 kwaliteitssysteem.

In eerste instantie werk je voornamelijk aan het bepalen van geneesmiddelspiegels in patiëntmateriaal. Eenmaal ingewerkt draai je mee in de bereikbaarheidsdiensten en krijg je de kans je te ontwikkelen in een extra aandachtsgebied.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De Klinische Farmacie & Toxicologie is een ambitieuze academische ziekenhuisapotheek. In totaal werken er circa 150 medewerkers. Op het laboratorium werk je in een team van 20 analisten.

De afdeling is verdeeld in vier secties: Farmaceutische Patiëntenzorg, Bereidingen, Laboratorium, Poliklinische Apotheek. De sectie Laboratorium beschikt over een zeer modern en goed uitgerust laboratorium waarin alle facetten van geneesmiddel-gerelateerd laboratoriumonderzoek bedreven worden. Naast patiëntenzorg speelt wetenschappelijk onderzoek een belangrijke rol. Het laboratorium onderscheidt zich door het doen van de kwaliteitscontrole en ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen (peptiden, celtherapieproducten), farmacogenetische analyses en intensieve betrokkenheid bij de therapeutic drug monitoring van transplantatie patiënten.

Het profiel

Wij zoeken een analist met een HLO-diploma, richting analytische chemie. Je hebt kennis van chromatografische technieken zoals HPLC/UV, GC/MS, LC/MS/MS etc. en van fysisch-chemische testen zoals dichtheid en brekingsindex. Naast deze technieken heb je bij voorkeur ook ervaring met het werken binnen een GMP of GLP omgeving of je staat ervoor open om dit te leren. Je bent leergierig, nauwkeurig en hebt een brede analytische interesse.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 32-36 uur per week. Je krijgt een aanstelling voor één jaar met mogelijkheid tot een tijdelijke verlenging. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal €2.996,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 7, CAO UMC)

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC je goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover lees je elders op deze site. 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met de heer dr. J.J. Swen, sectiehoofd Laboratorium, Klinische Farmacie & Toxicologie, telefoon 071 529 81 50. Je kunt ook contact opnemen met de heer ing. J.A. Miltenburg, hoofdanalist, Klinische Farmacie & Toxicologie, telefoon 071 529 85 85.Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. 

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.