Ziekenhuisarts in opleiding m/v

Medisch personeel
Afdeling
HAIG
Vacaturenummer
B.17.MB.EO.58
Dienstverband
46 uur per week
Met ingang van
in overleg
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 4.576,- bruto per maand (schaal 11A, CAO UMC) 
Sluitingsdatum
tot en met 30 november 2017

De functie

Wil jij in het ziekenhuis de generalist zijn die hoogwaardige klinische zorg levert? In het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zoeken wij een ziekenhuisarts in opleiding. Dit is een nieuwe medische vervolgopleiding waarbij je wordt opgeleid om brede klinische zorg te leveren op chirurgische en niet-chirurgische klinische afdelingen. Hiernaast wordt in de opleiding veel aandacht besteed aan de kwaliteit van zorg.

De opleiding duurt drie jaar. Je start met een basisjaar Interne Geneeskunde. In het tweede en derde jaar loop je stages op de afdelingen Heelkunde, Neurologie, Anesthesiologie, Ouderenzorg en Extramurale zorg. Tijdens de stages doe je onder andere kennis op betreffende water- en zouthuishouding, circulatie en ventilatie, stolling, infecties, farmacotherapie, peri- en postoperatieve zorg, wondgenezing, voeding, en de oudere patiënt. In de laatste zes maanden loop je stage bij jouw keuzeonderdeel en rond je je onderzoeksproject op het gebied van kwaliteit af. Voor de opleiding is een lokaal en landelijk onderwijsprogramma ontwikkeld. Je wordt begeleid door een multidisciplinair opleidingsteam.

Er worden hoge eisen gesteld aan de ziekenhuisarts: Jij zorgt immers voor hoogwaardige klinische basiszorg, continuïteit van de zorg en goede communicatie met andere zorgverleners in en buiten het ziekenhuis. Door je bredere blik op de organisatie van het zorgproces en je vermogen om kwaliteitsprojecten tot een succes te maken, draag je als ziekenhuisarts op afdelingsniveau bij aan verbetering van zowel de kwaliteit van zorg als van de patiëntveiligheid.

Werken bij het LUMC

De organisatie van de opleiding tot ziekenhuisarts is ondergebracht bij divisie 2, afdeling HAIG, Onderwijs en Opleiding. Je bent gedurende de opleiding bij deze afdeling aangesteld.

Het profiel

Om in aanmerking te komen voor de opleiding tot ziekenhuisarts ben je opgeleid tot basisarts. Je bent in staat zorgvuldig te organiseren en te plannen en je kunt je goed inleven in complexe problematiek. Je bent een doorzetter, neemt initiatieven en kunt goed samenwerken in teamverband. Ook verantwoordelijkheidsgevoel en organisatiesensitiviteit zijn voor jou vanzelfsprekend. Jij hebt bij uitstek een brede blik en bent de spelverdeler.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 46 uur per week en krijgt een aanstelling voor de duur van de opleiding. In overleg kun je daarna meteen aan de slag als volleerde ziekenhuisarts. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.576,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 11A, CAO UMC).

Het LUMC biedt je zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover lees je elders op deze site. 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met mevrouw drs. H. Bouwsma, senior medisch specialist en opleider, afdeling HAIG, telefoon 071 526 22 18. Daarnaast kun je ook contact opnemen met mevrouw E.J. de Lange, adviseur, afdeling HAIG, telefoon 071 526 46 73.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.