Hoogleraar Kindergeneeskunde Kinderreumatologie m/v

Medisch personeel
Afdeling
Willem-Alexander Kinderziekenhuis, Kinderreumatologie
Vacaturenummer
C.18.MH.MP.10
Dienstverband
40 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
schaal H/MS, conform CAO UMC
Sluitingsdatum
tot en met 19 augustus 2018

De functie

Bent u een ervaren kinderarts-reumatoloog die zijn of haar sporen heeft verdiend in zowel onderzoek als onderwijs? Het LUMC wil graag een hoogleraar kindergeneeskunde benoemen om het vakgebied kinderreumatologie te verdiepen en uit te bouwen.

De zorg voor kinderen met een reumatische ziekte is onderhevig aan grote veranderingen, vooral op het gebied van medicatie. Door deze medicatie is de prognose voor kinderen verbeterd en hierin wordt nog veel verbetering verwacht door additioneel onderzoek, met name op het gebied van het inzetten van ‘big data’ tussen onderzoek en patiënt.

Als hoogleraar kindergeneeskunde geeft u richting aan grensverleggend en innoverend onderzoek. U werkt in de alliantie kindergeneeskunde samen met de kinderreumatologie van het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam en in het samenwerkingsverband KRANS (Kinderreumatologie RANdstad Samenwerking tussen Amsterdam, Leiden en Rotterdam). U gaat zich inzetten voor de verwezenlijking van optimale, kindvriendelijke diagnostiek (e-health) en behandelwijzen (in samenwerking met Center for Human Drugs Research) en het opleiden van kinderartsen tot kinderarts reumatologie/immunologie. Daarnaast houdt u zich bezig met onderwijs en de begeleiding van studenten. Het vergroten van awareness met betrekking tot het voorkomen van reumatische aandoeningen op de kinderleeftijd bij huisartsen, kinderartsen, oogartsen, orthopeden en het publiek in het algemeen ziet u als een onderdeel van optimale zorg. Het onderzoek waar u aan werkt, zal gaan leiden tot het verder creëren van maatwerk bij de behandeling van kinderen met een reumatische ziekte. Het is belangrijk dat u een breed draagvlak weet te realiseren voor uw onderzoek en dat u aansluiting zoekt bij andere onderzoekers binnen en buiten het LUMC.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. Het Willem-Alexander kinderziekenhuis binnen het LUMC is een modern, comfortabel en kindvriendelijk centrum voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. De kinderreumatologie is een top referente functie naast onder meer de kindercardiologie, neonatologie en stamceltransplantatie. Voor wat betreft de kinderreumatologie beschikt het LUMC over extra expertise (quaternaire verwijzingen) op het gebied van immunologische botziekten, uveitis, neuro-SLE, stamceltransplantatie en artroplastieken op jonge leeftijd.

Het profiel

Wij zijn op zoek naar een gepromoveerde kinderarts-reumatoloog met robuuste klinische ervaring. Vanzelfsprekend bent u een begenadigd kinderarts. Als onderzoeker staat u zowel nationaal als internationaal te boek als gezaghebbend. U heeft dan ook veel publicaties op uw naam staan en u heeft bewezen succesvol fondsen te kunnen werven voor onderzoek. U bent een nieuwsgierig onderzoeker én u bent sterk in het initiëren en coördineren van onderzoek. Uit uw staat van dienst blijkt bovendien dat u leiding kunt geven aan onderzoek en aan de betrokken promovendi.  Als lid van diverse nationale en internationale wetenschappelijke en professionele verenigingen en organisaties beschikt u over goede lokale, nationale en internationale netwerken op het vakgebied van de leerstoel. U participeert in Europese referentienetwerken. Naast het doen van onderzoek, onderstreept u het belang van onderwijs. U beschikt over de basiskwalificatie onderwijs (BKO) en verstaat de kunst om op enthousiaste en inspirerende wijze uw boodschap over te brengen op alle niveaus. Verder onderschrijft u de regels en codes rondom integriteit, waaronder de Nederlandse Gedragscode Wetenschapsbeoefening en de regels rondom de nevenwerkzaamheden van het LUMC en de Universiteit Leiden. Tot slot beschikt u over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 40 uur per week. U krijgt een aanstelling voor de duur van één jaar, met uitzicht op vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van uw opleiding en ervaring en conform cao UMC, schaal H/MS.

Het LUMC biedt daarnaast zeer gunstige arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenregeling bij het ABP waarbij de werkgever 70% van uw pensioenpremie betaalt en de mogelijkheid tot deelname aan onze collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies. Het LUMC is met het OV heel goed te bereiken; we zijn gesitueerd recht tegenover Leiden Centraal Station. Voor automobilisten is er voldoende parkeergelegenheid en als u liever met de fiets komt kunt u deelnemen aan onze gunstige fietsregeling. Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden leest u elders op deze site.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kunt u contact opnemen met de heer prof. dr. E.H.H.M. Rings, afdelingshoofd Willem-Alexander Kinderziekenhuis, afdeling Kindergeneeskunde of de heer dr. A.A.W. Roest, senior medisch specialist en plaatsvervangend  afdelingshoofd Willem Alexander Kinderziekenhuis, afdeling Kindergeneeskunde, telefoon 071-526 2824. Voor deze functie zullen wij referenties opvragen.

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te solliciteren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum.

U kunt uw sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kunt u bijlagen meesturen (zoals uw motivatiebrief en cv). Uiteraard worden uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.