Combifunctie Arts-onderzoeker en Stafarts m/v

Medisch personeel
Afdeling
(Hoofdafdeling) Interne Geneeskunde LUMC en Eurotransplant
Vacaturenummer
B.18.YB.EO.73
Dienstverband
40 uur per week
Met ingang van
1 november 2018
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
conform CAO UMC en CAO Ziekenhuizen
Sluitingsdatum
tot en met 2 september 2018

De functie

Deze vacature is onderdeel van een nauw samenwerkingsverband tussen Eurotransplant en het LUMC. Wij bieden jou de unieke mogelijkheid aan voor een combifunctie. Je werkt 12 uur per week bij het LUMC als arts-onderzoeker en 28 uur per week als stafarts bij Eurotransplant. Ga jij deze uitdaging aan?

12 uur per week werk je als arts-onderzoeker bij het LUMC op de afdeling Interne Geneeskunde. Deze afdeling maakt steeds meer gebruik van blended learning, waarbij contactonderwijs gecombineerd wordt met online onderwijs middels de nieuwste technologieën. Deze kennis en expertise willen wij nu ook gaan inzetten bij het ontwikkelen van een online patiënteducatieprogramma specifiek voor niertransplantatiepatiënten. In dit programma wordt gebruik gemaakt van nieuwe technologische ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld 3D virtual reality. In jouw rol richt je je zowel op het ontwerp, onderhoud en onderzoek als op de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van het online educatieprogramma. Wil je meer weten over dit educatieprogramma? Neem dan contact met ons op.


Daarnaast ga je werken als stafarts bij Eurotransplant. Je maakt deel uit van een team van vijf stafartsen. In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het adviseren van collega’s bij medische vragen over, of bij afwijkingen of bijzonderheden in procedures rond het toewijzen van organen. Jij beslist over het toekennen van een hoge urgentiestatus voor patiënten op de wachtlijst voor een orgaantransplantatie. Daarnaast ben je secretaris van een orgaanadviescommissie waarin experts uit de acht Eurotransplant landen zich bezighouden met de beleidsvorming over de toewijzing van organen. Jij zet jouw kennis als medisch expert in voor collega’s, artsen en medewerkers in donorziekenhuizen, weefseltyperingslaboratoria en transplantatiecentra in het Eurotransplant gebied. Gemiddeld een tot twee dagen per week en een weekend per maand draai je 24-uursdiensten waarbij je, buiten kantooruren vanuit huis, Eurotransplantmedewerkers adviseert en artsen en transplantatiecoördinatoren telefonisch te woord staat.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. Jij werkt als arts-onderzoeker op de afdeling Interne Geneeskunde, sectie Nierziekten. De afdeling verricht wetenschappelijk onderzoek op zowel klinisch als basaal experimenteel gebied. Het doel is een directe bijdrage te leveren aan topreferente zorg met onderzoek dat toepasbaar is in de klinische praktijk. Tijdens dit onderzoek werk je in een multidisciplinair team van internistnefrologen en chirurgen. Daarnaast werk je samen met andere onderwijspromovendi, onderwijskundige en experts op het gebied van technische onderwijsvernieuwingen.

Verder ga jij als stafarts werken bij Eurotransplant. Het LUMC is altijd nauw betrokken geweest bij Eurotransplant. Zo is een deel van ons lab nu het Eurotransplant referentie lab (ETRL) waar wij kwaliteitscontroles uitvoeren voor Eurotransplant. Daarnaast werken sinds mensenheugenis medische studenten van ons bij Eurotransplant. Stichting Eurotransplant International is gevestigd in Leiden en verzorgt de toewijzing van donororganen aan patiënten op de wachtlijst voor een orgaantransplantatie in opdracht van: Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Slovenië, Kroatië en Hongarije. Met ruim 110 gemotiveerde collega’s zorgt Eurotransplant dat haar activiteiten 24 uur per dag en 365 dagen per jaar plaatsvinden.

Het profiel

Wij zoeken een enthousiaste BIG-geregistreerde basisarts die affiniteit heeft met nefrologie, chirurgie, transplantatiegeneeskunde, communicatie en onderwijs. Je bent iemand die regelt wat nodig is om je doel te behalen. Niet alleen ben je een teamspeler met goede contactuele eigenschappen, maar je kunt ook zelfstandig werken. Je kunt je vlot uitdrukken in Nederlands en Engels in woord en geschrift. Je houdt ervan nieuwe uitdagingen aan te gaan. Kennis van (patiënt)communicatie en/of didactiek is een pre.

Ons aanbod

 Het betreft twee dienstverbanden. Als arts-assistent bij het LUMC werk je in een dienstverband van 12 uur per week. Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor één jaar met uitzicht op een verlenging van drie jaar. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.216,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC). Je ontvangt een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Als stafarts bij Eurotransplant werk je in een dienstverband van 28 uur per week. De functie is ingedeeld in FWG 65 van de CAO Ziekenhuizen. Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor de duur van een jaar, met uitzicht op een verlenging of een vast dienstverband. Het salaris bij indiensttreding bedraagt € 3.490,-. bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Je ontvangt een vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met mevrouw Luk, projectleider, afdeling Interne Geneeskunde, telefoon 071 526 15 81.  Je kunt ook contact opnemen met mevrouw Reinders, hoogleraar en senior medisch specialist, afdeling Interne Geneeskunde, telefoon 071 526 31 32.Voor vragen over de functie bij Eurotransplant kun je contact opnemen met Undine Samuel, manager allocation development, telefoon 071 579 57 00 of met Serge Vogelaar, manager allocation, telefoon 071 579 58 06.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.