Bedrijfsarts m/v

Medisch personeel
Afdeling
VGM/Gezondheid
Vacaturenummer
G.18.RO.46
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 6.665,- bruto per maand (schaal 14, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 15 juli 2018

De functie

U bent een geregistreerd bedrijfsarts, maar mist binnen uw huidige werkzaamheden soms de ruimte voor initiatief, de uitdaging of de nadruk op kwaliteit. Klinkt dit herkenbaar? Dan is deze vacature wellicht wat voor u.

Door de groei van het werknemersbestand zoeken wij een collega-bedrijfsarts. U gaat verder bouwen aan - en mede uw stempel drukken op - het leveren van kwalitatief hoogwaardige bedrijfsgezondheidszorg. Als bedrijfsarts heeft u uiteenlopende bedrijfsgeneeskundige taken op het gebied van verzuimbegeleiding, gezondheidsbescherming en preventie. Deze taken combineert u met een integrale adviesrol op het terrein van arbeid en gezondheid, als onderdeel van het HRM-beleid van de Universiteit Leiden en het LUMC.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) is de gecertificeerde interne arbodienst voor de Universiteit Leiden en het LUMC. VGM bestaat uit twee afdelingen: Gezondheid en Veiligheid & Milieu. Als bedrijfsarts valt u onder de afdeling Gezondheid. Wij dragen zorg voor de bedrijfsgezondheid van ruim13.000 medewerkers. Om dit te kunnen bewerkstelligen zijn korte lijnen met de Universiteit Leiden en het LUMC essentieel. Bovendien zijn alle afdelingen op loopafstand van elkaar te vinden.

VMG is een ambitieuze, professionele afdeling die proactief inspeelt op belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen. Wij zijn een multidisciplinair team met een informele werksfeer. Binnen Gezondheid werken zeven (bedrijfs)artsen, drie onderzoeksmedewerkers, vijf parttime secretaresses/administratief medewerkers en een functioneel beheerder. Verder heeft VGM veiligheidskundigen, arbeidshygienisten, A&O-deskundigen, stralingsdeskundigen, biologisch veiligheidsfunctionarissen en milieuadviseurs. Samen meer dan 25 betrokken collega’s. Opdrachtgevers van VGM zijn het College van Bestuur (LEI) en de Raad van Bestuur (LUMC). Wij zijn organisatorisch ondergebracht bij het directoraat HRM van het LUMC.

Het profiel

Voor deze functie is het belangrijk dat u een geregistreerd bedrijfsarts bent. Ervaring met de academische wereld of curatieve zorg is een pre, affiniteit met deze omgeving essentieel. Interne dienstverlening binnen complexe kennisintensieve organisaties, zoals een ziekenhuis of een organisatie voor wetenschappelijk onderzoek spreekt u dan ook aan. In uw visie zijn medewerkers en leidinggevenden gezamenlijk verantwoordelijk voor preventie en re-integratie. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat u gevoel heeft voor bestuurlijke en professionele verhoudingen binnen een grote organisatie. De opbouw van ons team is relatief nieuw. Dit betekent dat er veel ruimte is voor eigen inbreng en invulling van uw rol binnen het team. Bovendien hebben wij ook artsen in opleiding in het team, dus mocht u bevoegd zijn als opleider dan is dat een pre. U bent een teamspeler en hecht – net als wij – groot belang aan collegiale samenwerking, intervisie en moreel beraad. Binnen het team van bedrijfsartsen hebben we verschillende specialisaties zodat we elkaar blijven versterken. Specialiseren in specifieke doelgroepen of aanvullende bedrijfsgezondheidskundige  expertise wordt door ons dan ook op prijs gesteld. Kortom, als bedrijfsarts binnen het LUMC beoefent u de volle breedte van het vak, heeft u korte lijnen met de klant en is er veel ruimte voor eigen initiatief en overleg met vakgenoten.  

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 36 uur per week. U krijgt een aanstelling voor de duur van één jaar, met uitzicht op vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van uw opleiding en ervaring en bedraagt maximaal €6.665,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 14, CAO UMC).

Het LUMC biedt daarnaast zeer gunstige arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenregeling bij het ABP waarbij de werkgever 70% van uw pensioenpremie betaalt en de mogelijkheid tot deelname aan onze collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies. Het LUMC is met het OV heel goed te bereiken; we zijn gesitueerd recht tegenover Leiden Centraal Station. Voor automobilisten is er voldoende parkeergelegenheid en als u liever met de fiets komt kunt u deelnemen aan onze gunstige fietsregeling. Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden leest u elders op deze site.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kunt u contact opnemen met mevrouw drs. J.M.T. van Duijn, hoofd Gezondheid, telefoon 071 526 80 15. U kunt ook contact opnemen met mevrouw drs. C.Y. Eger, bedrijfsarts, afdeling VGM/Gezondheid, telefoon 071 526 80 15.Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te solliciteren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum.

U kunt uw sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kunt u bijlagen meesturen (zoals uw motivatiebrief en cv). Uiteraard worden uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.