Arts-Onderzoeker Predictie van protheseloslating m/v 

Medisch personeel
Afdeling
Orthopedie
Vacaturenummer
A.17.SB.54 
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 4.216,- bruto per maand (schaal 10, CAO UMC) 
Sluitingsdatum
tot en met 19 november 2017

De functie

Als arts-onderzoeker epidemiologische aspecten van protheseloslating houdt u zich, naast het opzetten en uitvoeren van klinische RSA studies, bezig met het ontwikkelen van diagnostische en/of prognostische predictiemodellen voor vroegtijdige migratie en loslating. Hierbij zal de nadruk liggen op epidemiologisch onderzoek waarbij data van verschillende lopende middellange en lange termijn RSA studies met elkaar en mogelijk ook met registerdata uit het binnen- en buitenland gecombineerd zullen worden, om zo met behulp van alle beschikbare evidence zicht te krijgen op de meest belangrijke voorspellers voor loslating van prothesen. Deze informatie is essentieel om in de toekomst niet alleen loslating vroegtijdig te kunnen detecteren, maar deze te kunnen koppelen aan vroegtijdige minimaal invasieve behandeling waardoor het niet nodig meer zal zijn losse prothesen te vervangen in een zware revisieoperatie. Binnen het project bestaan mogelijkheden om een deel van het onderzoek eventueel bij een buitenlandse partner uit te voeren.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig.
Als arts-onderzoeker valt u onder de afdeling Orthopedie (Biomechanics and Imaging Group) van het LUMC. Binnen de Biomechanics and Imaging Group werken 10 onderzoekers met een multidisciplinaire achtergrond aan de preventie, detectie en minimaal invasieve refixatie van orthopedische implantaten.
De afdeling is wereldleider in het meten van vroege migratie van heup- en knieprothesen met behulp van Röntgen Stereofotogrammetrische Analyse (RSA). Deze vroegtijdige migratie (<2 jaar) is een belangrijke voorspeller voor het falen van de prothese als gevolg van aseptische loslating op lange termijn. Daarnaast zijn wij internationaal actief binnen onderzoek naar de kwaliteit van prothesen, waarbij ook gebruik gemaakt wordt van data uit implantatenregisters. Verder wordt er samengewerkt met de afdeling Medische Statistiek en Epidemiologie, waar veel kennis en expertise voorhanden is op het gebied van epidemiologie, data-analyse en predictiemodellen.

Het profiel

Wij zoeken een collega met een artsdiploma en een afgeronde studie in Geneeskunde of Bewegingswetenschappen. Enige werkervaring in een klinische omgeving is een pre, net als ervaring met predictiemodellen en het gebruik van verschillende software analysepakketten (SPSS, Matlab, R, etc.). Bij voorkeur heeft u minimaal één (internationale) wetenschappelijke publicatie op uw naam staan. U kunt goed in teamverband werken en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift. Naast Nederlands spreekt u ook vloeiend Engels.

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 36 uur per week. U krijgt een aanstelling voor de duur van het project. Het salaris is afhankelijk van uw opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.216,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC).

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC u goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover leest u elders op deze site. 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met de heer prof. dr. R.G.H.H. Nelissen, hoogleraar/afdelingshoofd Orthopedie, telefoon 071 526 36 06 of 071 526 36 16. Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen. 

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te solliciteren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum.

U kunt uw sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kunt u bijlagen meesturen (zoals uw motivatiebrief en cv). Uiteraard worden uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.