ANIOS Longziekten m/v

Medisch personeel
Afdeling
Longziekten
Vacaturenummer
B.18.EK.EL.45
Dienstverband
46 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 4.601,- bruto per maand (schaal 11A, CAO UMC) 
Sluitingsdatum
tot en met 19 augustus 2018

De functie

Naast goede patiëntenzorg zijn onderzoek en onderwijs belangrijke speerpunten van de afdeling Longziekten. Zet jij je in om samen met ons longziekten verder op de kaart te zetten?

Als arts assistent niet in opleiding (ANIOS) op de afdeling Longziekten werk je in een team van 4 ANIOS, 4 AIOS en 8 longartsen. De specialisten met wie je samenwerkt, begeleiden je bij je werkzaamheden en staan voor je klaar om eventuele vragen die je hebt te beantwoorden. Naast de zorg voor de patiënten op de verpleegafdeling, draai je ook zelfstandig spreekuren en verzorg je onder meer consulten op de Spoedeisende Hulp en de IC’s. Verder bied je peri- en postoperatieve zorg aan thoracotomiepatiënten en voer je pulmonologische handelingen uit. Door de academische setting krijg je bij het LUMC te maken met een interessante patiëntengroep met bijzondere ziektebeelden. Bijvoorbeeld onbegrepen pleurale of interstitiële aandoeningen.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De activiteiten van de afdeling Longziekten liggen op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek en opleiding. Binnen het LUMC richten wij ons op chronische respiratoire aandoeningen, slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen en longkanker. Doel van de afdeling is om topreferente zorg te koppelen aan een servicegerichte samenwerking met andere klinische afdelingen binnen het LUMC én de regio. Het wetenschappelijk onderzoek streeft naar internationale impact door middel van integratie van humaan-klinisch onderzoek met basaal-wetenschappelijk onderzoek. Het onderzoek is gebundeld in twee Z-projecten, waarbij een op synergiegerichte samenwerking met andere LUMC-afdelingen een steeds grotere rol speelt.

Het profiel

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die het artsenexamen met goed gevolg heeft afgerond. Je hebt in de praktijk bewezen dat je goed kunt samenwerken en gemakkelijk aansluiting vindt bij collega’s. Bovendien is het belangrijk dat je begripvol en empathisch kunt zijn naar patiënten en hun naasten. Klinische ervaring binnen een beschouwend specialisme is een pre. Tot slot spreekt het voor zich dat je geïnteresseerd bent in longziekten.

Ons aanbod

Je werkt in een fulltime dienstverband van 46 uur per week. Je krijgt een aanstelling voor één jaar. Je salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring en bedraagt maximaal  € 4.601,- (schaal 11A, CAO UMC). Onze ANIOS stromen regelmatig door in de opleiding tot longarts.

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC je goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover lees je elders op deze site.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met de heer dr. L.N.A. Willems, longarts en opleider, Longziekten, telefoon 071 529 93 40. Je kunt ook contact opnemen met de heer prof. dr. P.E. Postmus, longarts en afdelingshoofd, Longziekten telefoon 071 529 67 12. 

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.