AIOS Reumatologie m/v

Medisch personeel
Afdeling
Reumatologie
Vacaturenummer
B.18.PV.JH.56
Dienstverband
46 uur per week
Met ingang van
01-01-2019
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 4.601,- bruto per maand (schaal 11A, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 12 augustus  2018

De functie

Bent u een basisarts en zou u zich graag in de reumatologie verdiepen? Dan hebben wij wellicht een interessante vacature voor u.

Voor de afdeling Reumatologie zoeken we een arts in opleiding tot specialist (AIOS). Als arts-assistent in opleiding tot reumatoloog krijgt u een opleiding van hoge kwaliteit, waarbij u alle relevante facetten van de reumatologie leert beheersen. Ook doet u veel en gevarieerde werkervaring op. Een gedegen vooropleiding algemene Interne Geneeskunde van drie jaar vormt de basis van de opleiding tot reumatoloog. Deze opleiding wordt vervolgd door drie jaar specialisatie op het gebied van de reumatologie in specialistische zin. De praktische toepassing van kennis en vaardigheden uit de vooropleiding vormt hierbij een belangrijk speerpunt. De afdeling is internationaal georiënteerd. Daarom trekt de opleiding Reumatologie in Leiden met regelmaat buitenlandse aios aan die een deel of hun gehele opleiding bij ons doen. Het LUMC werkt nauw samen met het Haga Ziekenhuis in Den Haag, alwaar u de perifere stage Reumatologie volgt.

De afdeling

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De afdeling Reumatologie is een topreferentiecentrum voor patiënten met acute en chronische gewrichtsziekten en auto-immuunziekten. Het klinische en het wetenschappelijke werk is internationaal toonaangevend. De afdeling is door de Europese Reumatologie Vereniging (EULAR) als center of excellence aangewezen. Het is een dynamische en ambitieuze afdeling met veel aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers. De kwaliteit van het wetenschappelijk onderzoek werd op excellent niveau gewaardeerd door een externe wetenschapscommissie in 2012. De wisselwerking tussen zorg en wetenschap moet leiden tot zorgvernieuwing en een beter begrip van reumatische aandoeningen. Daarom wordt de aios actief gestimuleerd bij te dragen aan het wetenschappelijk onderzoek en een promotie behoort dan ook tot de mogelijkheden. Zo zijn de aios aanwezig bij de wetenschappelijke werkbesprekingen, om op deze manier kennis van de meeste recent ontwikkelingen in de wetenschap ten aanzien van basale, epidemiologische en patiëntgebonden studies te vergroten.

Het profiel

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste basisarts die aantoonbaar interesse heeft in reumatologie. Bij voorkeur heeft u ook ervaring op dit gebied. U bent ambitieus en heeft affiniteit met wetenschappelijk onderzoek. Verder beschikt u over uitstekende communicatieve vaardigheden en kunt u goed samenwerken in teamverband.

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 46 uur per week. U krijgt een aanstelling voor de duur van de opleiding. Het salaris is afhankelijk van uw opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.601,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 11A, CAO UMC).

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heeft u recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kunt u deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC u goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kunt u gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover leest u elders op deze site.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kunt u contact opnemen met mevrouw  professor dr. G. Kloppenburg, reumatoloog, opleider, afdeling Reumatologie, telefoon 071 526 35 98. U kunt ook contact opnemen met de heer professor dr. T.W.J. Huizinga, afdelingshoofd, afdeling Reumatologie, telefoon 071 526 35 98.

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te solliciteren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum.

U kunt uw sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kunt u bijlagen meesturen (zoals uw motivatiebrief en cv). Uiteraard worden uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.