Adviseur Planning & Control m/v

Management & Adviserend personeel
Afdeling
Bureau Bedrijfsvoering divisie 4
Vacaturenummer
D.18.VC.CV.20
Dienstverband
32-36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
HBO/WO
Maximum salaris
€ 4.216,- bruto per maand (schaal 10, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 4 oktober 2018

De functie

Ben jij analytisch ijzersterk en weet jij cijfers om te zetten in een helder advies? Kun jij goed omgaan met tegengestelde belangen en krijg je door jouw verbindende vaardigheden mensen snel mee? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Als adviseur planning & control ondersteun je een aantal van onze afdelingen op financieel gebied. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het opstellen van managementrapportages, het analyseren van financiële- en bedrijfsprocessen, het opstellen van (meerjaren)begrotingen en prognoses en het geven van financiële adviezen ter verbetering van de bedrijfsvoering. Je draagt bij aan het onderhouden en het verbeteren van integrale managementinformatie en de administratieve organisatie. Daarnaast adviseer je op ad-hoc basis over divisie- of LUMC brede financiële vraagstukken.


Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. Je komt te werken binnen divisie 4, die zich kenmerkt door een grote diversiteit aan afdelingen die actief zijn op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs of hier ondersteunend aan zijn. Het Bureau Bedrijfsvoering ondersteunt en adviseert het management op afdelings- en divisieniveau op het gebied van planning en managementinformatie, personeel en organisatie, informatie en automatisering, facilitaire zaken en kwaliteit. Het bureau staat onder leiding van een manager bedrijfsvoering. Samen met de voorzitter van het divisiebestuur (een medisch afdelingshoofd uit de divisie) en de portefeuillehouder onderwijs vormt deze het bestuur van divisie 4. Voor de sectie Planning & Control zijn wij op zoek naar een adviseur. Deze sectie bestaat uit een coördinator en drie adviseurs.

Het profiel

Je hebt een academische- of hbo-achtergrond op het gebied van bedrijfseconomie. Bij voorkeur heb je minimaal twee jaar werkervaring in het vakgebied, zo mogelijk binnen een instelling voor gezondheidszorg. Je bent een enthousiaste teamspeler met een flexibele en proactieve instelling. Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en een scherpe analytische blik waarbij je de context niet uit het oog verliest. Je analyseert adequaat en bent in staat cijfers te vertalen in heldere managementinformatie en kunt dit vertalen naar integrale adviezen aan bestuur en afdelingen. Je kunt uitstekend overweg met Microsoft Excel en bij voorkeur ook met Microsoft Access.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 32 tot 36 uur per week Wij verwachten dat je in ieder geval op de woensdagen werkt.  Ben je een nieuwe medewerker, dan krijg je in eerste instantie een aanstelling voor één jaar, met uitzicht op vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.216,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC).

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover lees je elders op deze site.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met Sonja Croes, coördinator Planning & Control, bedrijfsbureau divisie 4, 071 526 95 65. Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.