Senior HR business partner m/v

Management & Adviserend personeel
Afdeling
Bureau bedrijfsvoering divisie 1
Vacaturenummer
A.18.EW.BB.42
Dienstverband
32 tot 36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 4.917,- bruto per maand (schaal 11, CAO UMC) 
Sluitingsdatum
tot en met 30 september 2018

De functie

Heb jij een flinke dosis ervaring binnen HR? En ben jij toe aan de volgende stap van je carrière? Wij zijn op zoek naar een HR business partner. Ben jij de geschikte kandidaat? Dan ben jij misschien wel de senior HR business partner die wij zoeken.

Als senior HR business partner ondersteun je, als partner in business, het divisiebestuur en afdelingsmanagement van Divisie 1 bij de uitvoering en verdere ontwikkeling van het personeels- en organisatie(kundige) beleid. Je bent goed op de hoogte van het reilen en zeilen van de afdelingen binnen jouw aandachtsgebied. Je adviseert en begeleidt, gevraagd en ongevraagd, het management van deze afdelingen bij vraagstukken op het gebied van rechtspositie, ziekteverzuim, functioneren, functiewaardering en inzetbaarheid. Je onderzoekt daarnaast in multidisciplinair verband de ontwikkelingen en knelpunten in de bedrijfsvoering van afdelingen en levert een belangrijke bijdrage aan P-control en de begrotingscyclus. Specifiek ten aanzien van HR interpreteer en analyseer je de kern- en stuurgetallen en verricht je benchmarks. Je signaleert afwijkingen, treedt proactief op, doet voorstellen voor interventies en ondersteunt leidinggevenden bij het uitvoeren van deze interventies. Je focus ligt, naast de dagelijkse operationele adviestaken, op de middellange en lange termijn. Je adviseert en ondersteunt bij het ontwikkelen van HR-doelstellingen, organisatiekundige vraagstukken en vertaalt deze naar concrete projecten, activiteiten en indicatoren om voortgang te monitoren. Jij ben de belangrijke schakel in transities ten aanzien van organisatie, -team- en leiderschapsontwikkeling. Je neemt daarin regie, legt belangrijke verbindingen en schakelt wanneer nodig tijdig specialisten van binnen dan wel buiten de organisatie in. In samenwerking met collega's van andere divisies, directoraat HRM en, niet in de laatste plaats de lijnorganisatie, draag je bij aan het huisbreed ontwikkelen van HR-beleid en instrumentarium. Daarin ligt de focus momenteel op belangrijke thema's als samenwerken, duurzame inzetbaarheid, talentmanagement, procesoptimalisatie (eHRM) en overgang van het ambtenarenrecht naar het BW.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig.

Divisie 1 heeft een omvang van circa 1100 fte en bestaat uit de afdelingen: Heelkunde, Anesthesiologie, Orthopedie, Revalidatie, Fysiotherapie, Urologie, OK Centrum, Intensive Care, Spoed Eisende Hulp, Poliklinieken, Transferbureau, Verpleegafdelingen en Centrale Sterilisatie Dienst De functie valt onder de sectie Personeel & Organisatie, welke deel uitmaakt van Bureau Bedrijfsvoering Divisie 1. Het Bureau Bedrijfsvoering ondersteunt en adviseert het management op afdelings- en divisieniveau op het gebied van planning & control, personeel & organisatie, informatie & automatisering, facilitaire zaken, inkoop en kwaliteit. Het bureau staat onder leiding van een manager bedrijfsvoering. Samen met een medisch afdelingshoofd, ook voorzitter van het divisiebestuur, en de manager zorg vormt deze het bestuur van Divisie 1.

Het profiel

Je hebt een afgeronde vakopleiding met minstens 5 jaar aantoonbare werkervaring op wo-niveau als business partner op het terrein van HR en organisatieontwikkeling. Bij voorkeur in een complexere organisatie. Je zoekt bij uitstek een adviesfunctie waarin je zowel in het operationele advieswerkveld actief bent als schakelt op tactisch en strategisch niveau. Je bent klantgericht, verbindend en hebt een goed ontwikkeld organisatiebewustzijn. Hierdoor kan je vraagstukken op een klantgerichte manier in relatie brengen met afdelings- en divisieplannen. Je kunt goed omgaan met tegengestelde belangen en weet tot gedragen oplossingen te komen, waarbij je in staat bent om de regie goed in handen te houden en balans weet te vinden tussen sociaal en zakelijk. Je hebt een proactieve, ambitieuze en resultaatgerichte instelling en beschikt over doorzettingsvermogen. Je hebt ervaring in het begeleiden van transities en verandertrajecten en hebt affiniteit met bedrijfsvoering en principes van continu verbeteren.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 32 tot 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling voor de duur van één jaar, met uitzicht op vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.917,- bruto per maand (schaal 11, CAO UMC).

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover lees je elders op deze site.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met de heer E.G. Waelpoel, coördinator P&O, bureau bedrijfsvoering Divisie 1, telefoon 071 529 87 94.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.