Projectmanager Research m/v 

Management & Adviserend personeel
Afdeling
Immunohematologie & Bloedtransfusie (IHB)
Vacaturenummer
D.17.MV.CV.28 
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
1 januari 2018
Opleidingseis
WO
Maximum salaris
€ 4.216,- bruto per maand (schaal 10, CAO UMC) 
Sluitingsdatum
tot en met 24 september 2017

De functie

We zoeken een projectmanager research voor de sectie Moleculaire Stamcelbiologie van de afdeling Immunohematologie & Bloedtransfusie (IHB). U adviseert de projectleider bij diverse complexe en grootschalige projecten voor basaal en klinisch wetenschappelijk onderzoek op het gebied van gentherapie voor afweerstoornissen. Daarbij werkt u nauw samen met het sectiehoofd, de projectleiders en de onderzoekers en adviseert en ondersteunt hen bij het opzetten, organiseren en uitvoeren van de nationale en Europese onderzoeksprojecten. U neemt een deel van de consortiumcoördinatie voor uw rekening. Verder bent u de schakel tussen de onderzoeksconsortia en de Europese Commissie en interacteert u daarnaast met nationale en internationale regelgevende instanties (COGEM, CBG, CCMO, EMA). U onderzoekt de mogelijkheden voor (extra) fondsenwerving, coördineert subsidieaanvragen en adviseert over projectbudgetten. Verder heeft u een belangrijke rol in de organisatie van nationale en internationale bijeenkomsten en congressen en bent u verantwoordelijk voor de projectspecifieke communicatie via diverse sociale media. Tot slot speelt u een rol in de implementatie van de richtlijnen voor Good Research Practice (GRP).

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De sectie Moleculaire Stamcelbiologie is onderdeel van afdeling Immunohematologie & Bloedtransfusie (IHB). Deze sectie werkt nauw samen met de afdeling Kindergeneeskunde en combineert fundamenteel en translationeel onderzoek en patiëntgerichte activiteiten rond 3 thema’s: immunotherapie van kanker, transplantatie en autoimmuniteit en tot slot regeneratieve geneeskunde.

Het profiel

Wij zoeken een ervaren projectmanager/wetenschapsadviseur met een gedegen wetenschappelijke kennis van gentherapie. U hebt een academische studie doorlopen in een biomedisch vakgebied en bent bij voorkeur gepromoveerd. U beschikt over overtuigingskracht én staat stevig in uw schoenen maar wel met een goed gevoel voor diplomatieke verhoudingen. Het is belangrijk dat u meerdere jaren ervaring heeft in het projectmanagement van internationale onderzoeksconsortia. Daarnaast heeft u ervaring met project- en/of programma-ondersteuning en bent u bekend met de daarbij behorende wet- en regelgeving. Kennis van subsidiewerving in nationaal en Europees verband is een pre. Verder bent u een uitstekende projectvoorbereider én -beheerder. U bent bekend met werken in een wetenschappelijke laboratoriumomgeving en de kwaliteits- en veiligheidseisen (o.a. op GMP-gebied) die daarmee gepaard gaan. U beschikt over goede administratieve vaardigheden en werkt gestructureerd. U schakelt makkelijk tussen inhoud en proces en zoekt steeds de samenwerking op binnen de afdeling. Tot slot beschikt u over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als het Engels.

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 36 uur per week. U krijgt initieel een aanstelling voor een jaar met mogelijkheid voor verlenging met vier jaar. Het salaris is afhankelijk van uw opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.216,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC).

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heeft u recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP. Daarnaast kunt u deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC u goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kunt u gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover leest u elders op deze site. 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kunt u contact opnemen met de heer prof. dr. F.J.T. Staal, sectieleider Moleculaire Stamcelbiologie, afdeling IHB, telefoon 071 526 46 57. Het geven van een presentatie behoort tot de procedure. 

Solliciteren

Heeft u interesse in bovenstaande functie en voldoet u aan de profieleisen, dan nodigen wij u van harte uit te solliciteren. U kunt reageren tot de sluitingsdatum.

U kunt uw sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kunt u bijlagen meesturen (zoals uw motivatiebrief en cv). Uiteraard worden uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om u in dienst te nemen, vragen wij u om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). U krijgt de kosten hiervoor vergoed.