HR Adviseur Divisie 4 m/v

Management & Adviserend personeel
Afdeling
Bureau Bedrijfsvoering Divisie 4
Vacaturenummer
D.18.VC.CV.19
Dienstverband
32-36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
HBO 
Maximum salaris
€ 4.216,- bruto per maand (schaal 10, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 22 juli 2018

De functie

Ben jij een diplomaat, sparringpartner, expert en regelaar in één? Dan ben jij wellicht de HR-adviseur die wij zoeken!  

Ter uitbreiding van ons sterke team zijn wij op zoek naar een HR-adviseur die gaat bijdragen aan het ambitieniveau van onze divisie. Als HR-adviseur neem jij een sleutelpositie in, waarbij jij het management van meerdere afdelingen van divisie 4 ondersteunt en adviseert bij het uitvoeren en verder ontwikkelen van het personeelsbeleid. Je begeleidt reorganisatie- en veranderprocessen, ontwikkelt en geeft workshops binnen de divisie, participeert in een breed scala aan overlegvormen en bent verantwoordelijk voor het (decentrale) HR-instrumentarium. Actuele thema’s zijn: strategische personeelsplanning,  talentmanagement, organisatie- en teamontwikkeling, verzuim en duurzame inzetbaarheid. Voor een aantal van deze HR-thema’s lever je een actieve bijdrage aan organisatie-brede projecten.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig.

Het LUMC is onderverdeeld in vier divisies. Als HR-adviseur treed je toe tot het HR-team van onze divisie dat bestaat uit een coördinator, twee adviseurs en drie HR-assistenten. Divisie 4 is met haar 19 afdelingen, ca. 1600 fte de grootste divisie van het LUMC.  In onze divisie vind je de top-klinische zorg, de grote diagnostische en researchlaboratoria en afdelingen waarin dagelijks 200 promovendi, hoogleraren en wetenschappelijk onderzoekers zich inzetten voor internationaal toonaangevend onderzoek.

Het profiel

Naast een opleiding op minimaal hbo-niveau op het gebied van Personeel en Organisatie heb je minimaal vijf jaar ervaring met advisering van hoogopgeleide professionals in een complexe (bij voorkeur) non-profit organisatie en/of academische wereld. Je combineert analytisch en (zelf-) organisatievermogen met doorzettingsvermogen. Doordat je gewend bent snel te schakelen tussen uiteenlopende tactische en operationele vraagstukken (en dit met plezier doet) ligt je werk- en leertempo hoog. Je haalt je energie uit praktisch advieswerk. Hierbij verlies je het grotere geheel niet uit het oog. Je mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden sluiten aan bij het academisch werk- en denkniveau van je klantenkring. Je hebt een open en collegiale stijl van samenwerken waarin het delen van kennis en kunde vanzelfsprekend is. Tot slot helpen jouw humor en zelfreflectie je bij het in het juiste perspectief blijven zien van de dynamiek en hectiek van je positie en invloed binnen de organisatie.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 32 tot 36 uur per week, waarbij  woensdag in ieder geval een vaste werkdag voor je is. Ben je een nieuwe medewerker, dan krijg je in eerste instantie een aanstelling voor één jaar met uitzicht op vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 4216,- per maand voor een fulltime functie (schaal 10, CAO UMC).   Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra. 

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover lees je elders op deze site.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met mevrouw V.J.W.M. Cleiren, coördinator HR Divisie 4, Bureau Bedrijfsvoering Divisie 4, telefoon 071 526 86 64.  Je kunt ook contact opnemen met mevrouw M.E.Vianen, HR-adviseur, Bureau Bedrijfsvoering Divisie 4, telefoon 071 526 95 76.   De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in week 30 en 31.   Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.