Beeldredacteur/ Beeldadviseur m/v 

Management & Adviserend personeel
Afdeling
Redactie en Webcommunicatie, directoraat Communicatie
Vacaturenummer
G.18.RO.51
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
HBO
Maximum salaris
€ 3.837,- bruto per maand (schaal 9, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 26 augustus 2018

De functie

Weet jij hoe je onze kernwaarden persoonlijk, verbindend en nieuwsgierig in beeld brengt? Kun je dit met eigen fotografie, vlogs en visuals? En vind je het bovendien leuk om je collega’s hierin te coachen? Dan ben jij mogelijk de beeldredacteur/ beeldadviseur die wij zoeken.

Wat ga je doen?

Onze nieuwe beeldredacteur/ beeldadviseur is nauw betrokken bij de visuele productie en verbetering van online en offline corporate middelen van het LUMC. Dat doe je binnen de kaders van de LUMC-brede huisstijl. Je houdt regie op het consistent toepassen van de beeldrichtlijnen en de kernwaarden van het LUMC  in alle visuele uitingen. Je bent een sparringpartner op het gebied van visuele communicatie voor je marketing-communicatiecollega’s en voor collega’s van andere afdelingen.

Het merendeel van je tijd ben je actief met het maken van eigen beeld- en videoproducties. We verwachten dat je zelf met de (video-)camera onze organisatie in gaat en sterke persoonlijke producties maakt. Dat doe je onder meer voor belangrijke thema’s als regeneratieve geneeskunde, oncologie en population health. Met jouw producties zoeken we nog meer de verbinding met belangrijke doelgroepen op onder meer sociale media maar ook intern.

Hoewel de nadruk in jouw dagelijkse werk ligt op het maken van beeld- en videoproducties, schrijf je ook berichten voor internet en intranet. Je redactiecollega’s zijn vooral tekstredacteuren. Er ligt daarom een schone taak voor jou om je collega’s te coachen in het selecteren van passend beeld en het maken van beeldverslagen en vlogs. Omgekeerd kunnen zij jou helpen om te groeien in het maken van tekstproducties.

Voor de websites, informatieschermen, het personeelsmagazine, het patiëntenmagazine en eenmalige uitgaven coördineer je de beeldredactie (fotografie, infographics en video’s). Ook doe je het functioneel beheer van de narrow casting (informatieschermen). Voor producties die je niet zelf maakt, regel je externe professionals en begeleid je de beeldproducties. Je bent daarmee mede verantwoordelijk voor de totale uitstraling van alle corporate uitgaven.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de gezondheidszorg en gezondheid van  mensen wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek, vernieuwend onderwijs en optimale, innovatieve patiëntenzorg. We werken daarbij patiëntveilig, duurzaam en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel, docenten en wetenschappelijke onderzoekers nodig.

Het directoraat Communicatie valt organisatorisch direct onder de Raad van Bestuur. Dagelijks werken we aan de verbindende online en offline communicatie met de diverse stakeholders van het LUMC in een continu veranderende omgeving. Enerzijds adviseren we de Raad van Bestuur en het management van de organisatie over reputatie-, stakeholder- en issuemanagement, en strategisch marketing- en communicatiebeleid; anderzijds ondersteunen we afdelingen en collega-directoraten bij interne en externe veranderkundige communicatievraagstukken. Zo helpen we afdelingen bij het positioneren van hun zorgaanbod, bij het binnenhalen van de juiste (bio)medische en verpleegkundige studenten en bij het vertalen van onze wetenschappelijke resultaten voor het grote publiek. Ook het beheer van de kunstcollectie valt onder het directoraat, evenals de coördinatie van de fondsenwerving. We werken, gedreven door nieuwsgierigheid, vanuit de visie dat gerichte, transparante en tijdige communicatie bijdraagt aan de verbetering van de gezondheidzorg en de gezondheid van mensen.

Het profiel

Je hebt minimaal hbo-werk- en denkniveau, drie jaar werkervaring in een soortgelijke functie en een relevante opleiding gevolgd op het gebied van visuele communicatie. Je kunt uitstekend adviseren over beeldrichtlijnen, beeldconcepten en beeldproducties. Vanzelfsprekend ben je buitengewoon vaardig in het maken en begeleiden van beeld- en videoproducties en vind je het leuk om je collega’s hierin op weg te helpen. Je kunt uitstekend overweg met (video)camera’s, video- en beeldbewerkingssoftware en sociale media. Je bent in staat om voor grotere producties een storyboard en een script te maken en deze producties helemaal te coördineren. Je beschikt over een vlotte pen, bent bereid om ook berichten te schrijven voor het web en je schrijfvaardigheid (zo nodig) verder te verbeteren. Je bent een harde werker, die goed overweg kan met deadlines.

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor één jaar, met uitzicht op verlenging met nog één jaar. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.837,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 9, CAO UMC).

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC 70% van de pensioenpremie betaalt. Je kunt deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra en gebruikmaken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Daarnaast zijn er zijn goede faciliteiten op het gebied van kinderopvang.

Jouw loopbaanontwikkeling
Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met Klaas Verweij, coördinator Redactie en Webcommunicatie, directoraat Communicatie of met Danielle Smeets, marketing- communicatieadviseur, directoraat Communicatie via telefoonnummer 071 526 80 05.Ben je geïnteresseerd? Dan nodigen we jou van harte uit om te solliciteren. We ontvangen graag je motivatie en een CV met een overzicht van je sterkste en meest recente eigen producties.  Als je wordt uitgenodigd, dan maken we graag nader kennis met jou en met je werk. We zullen je dan vragen om één van je eigen recente of nieuwe visuele producties (foto, video infographic of visual) te presenteren.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.