Facilitair Coördinator OK-centrum m/v

Facilitair personeel
Afdeling
OK-centrum
Vacaturenummer
A.18.MR.SP.31
Dienstverband
36 uur per week
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Opleidingseis
HBO
Maximum salaris
€3.391,- bruto per maand (schaal 8, CAO UMC)
Sluitingsdatum
tot en met 29 juli 2018

De functie

“Jaarlijks voeren wij duizenden operaties uit in het OK-centrum van het LUMC. Om ons werk goed uit te kunnen voeren zijn medische hulpmiddelen ontzettend belangrijk.“  Durf jij het aan om (mede)verantwoordelijk te worden over het beheer van deze medische hulpmiddelen?

Als Facilitair Coördinator  van het OK-centrum ben jij betrokken bij de aanschaf en introductie van nieuwe hulpmiddelen. Je plaatst bestellingen en denkt mee over onderwerpen als voorraadbeheer, Track & Trace en de bewaking van het assortiment. Daarnaast geef jij advies met betrekking tot het beheer van medische hulpmiddelen van het OK-centrum en het verbeteren hiervan.
Om jouw werk goed uit te kunnen voeren, werk je nauw samen met medisch, verplegend en facilitair personeel. Je overlegt regelmatig met hen om te achterhalen wat zij nodig hebben om hun werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren.  Verder heb je natuurlijk ook geregeld contact met ondersteunende afdelingen binnen het LUMC, zoals de afdeling Inkoop, en leveranciers.  Je rapporteert je werk aan de teamleider Facilitair van het OK-Centrum.

Werken bij het LUMC

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. Het OK-centrum beschikt over twintig operatiekamers en zal de komende jaren volledig vernieuwd gaan worden. Deze naderende verbouwing biedt jou en je collega’s de mogelijkheid om het beheer van medische hulpmiddelen zowel tijdens als na de verbouwing optimaal, duurzaam en toekomstbestendig te organiseren.

Het profiel

Wij zijn op zoek naar een proactieve en enthousiaste collega met minimaal hbo- werk- en denkniveau, bijvoorbeeld in de richting van Facility Management. Je beschikt over medische (technische) kennis en begrijpt waar gebruikers van medische hulpmiddelen behoefte aan hebben. Je bent commercieel, snapt logistieke processen en hecht waarde aan procesverbetering. Verder ben je flexibel, klantvriendelijk, integer en zorgvuldig, en kan je goed reflecteren op je eigen handelen. Als je ervaring hebt binnen de gezondheidszorg en kennis hebt van (inter)nationale wet- en regelgeving met betrekking tot medische hulpmiddelen is dat een pré en nodigen we je zeker uit te solliciteren!

Ons aanbod

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Ben je een nieuwe medewerker, dan krijg je in eerste instantie een aanstelling voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 3.391,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 8, CAO UMC).

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC je goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover lees je elders op deze site.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met de heer  F.L. Bakhuis, teamleider, OK Facilitair en Logistiek, telefoon 071 52 96930. Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je kunt tot de sluitingsdatum reageren.

Je kunt een sollicitatie alleen met behulp van het sollicitatieformulier insturen, sollicitaties via e-mail worden niet meegenomen. Met het formulier kun je ook bijlagen meesturen (zoals de motivatiebrief en cv). Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Als we van plan zijn om je in dienst te nemen, dan vragen wij om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Je krijgt de kosten hiervoor vergoed.