Vakspecialist / Senior Medewerker Centrale Bloedafname

Medisch & klinisch

Je functie

Het LUMC zoekt een vakspecialist voor de unit Centrale Bloedafname van de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL). In deze rol stel jij alles in het werk om alle werkprocessen (vanaf de afname tot en met het ontvangst van lichaamsmaterialen van onze patiënten) op een goede wijze te laten verlopen. Ben jij de vakspecialist die wij zoeken?

In het kort

• Je werkt als meewerkend man (of -vrouw) op de KCL
• De dagelijkse gang van zaken op de unit Centrale Bloedafname valt mede onder jouw verantwoordelijkheid
• Je streeft naar de beste preanalytische zorg
• En zorgt ervoor dat patiënten zich op hun gemak voelen en goed worden geholpen

Wat ga je doen?

Als vakspecialist Bloedafname handel je volgens het ISO 15189:2012 kwaliteitskader van de afdeling KCL en conform de daarbij horende functiebeschrijving. Je bent je uitermate bewust van de frontoffice rol van de unit Centrale Bloedafname en je draagt in doen en laten bij aan de noodzakelijke verbinding met het kernlab ten behoeve van een goed lopend Totaal Diagnostisch Proces. Organisatiesensitiviteit en loyaliteit aan de organisatiedoelen zijn daarbij essentieel. Op dagelijkse basis stem je werkprocessen af, zet de bloedafnamemedewerkers in en bewaakt en verbetert mede de doelmatigheid, kwaliteit en dienstverlening van de unit. Je draagt er mede aan bij dat de unit Centrale Bloedafname haar dienstverlenende rol voor het LUMC uitstraalt zodat  patiënten zich welkom voelen en  op inlevende wijze worden geholpen. Je verricht als meewerkend voorman (of -vrouw) en vakinhoudelijk expert (poli)klinische venapuncties en capillaire bloedafnames. Het uitvoeren van functietesten kan tot de mogelijkheden behoren. Je signaleert, evalueert en begeleidt scholingsbehoefte bij de eigen medewerkers en het praktisch trainen van onder andere co-assistenten behoort ook tot het takenpakket.

Wat vragen wij?

Wij zoeken voor deze functie een ambitieuze en zelfstandige senior medewerker met hbo- werk- en denkniveau (klinische chemisch analist, verpleegkundige, etc.) die in staat is om taakgericht leiding te geven en om een professionele bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de afdeling Bloedafname. Je hebt uitgebreide kennis van en ervaring met het bloedafname domein en fungeert hierbij als vraagbaak. Je hebt sterke affiniteit met kwaliteit en draagt het kwaliteitssysteem van de afdeling consequent uit. Je bent in staat protocollen, procedures en richtlijnen op te stellen en aan te passen. Hoofd- en bijzaken kun jij makkelijk onderscheiden. Verder ben je flexibel, loyaal, sociaal vaardig en beschik je over uithoudings- en incasseringsvermogen. Je draagt makkelijk kennis over en bent sterk en overtuigend in de communicatie met je collega’s, zowel in woord als geschrift. Verder heb je een proactieve houding en ben je patiëntgericht, kwaliteitsbewust en in staat processen te sturen. Je bent bedreven in het schriftelijk en mondeling rapporteren. Je werkt tevens deels op weekend- en feestdagen.

Meer informatie

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd.

Gerda Houweling 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling KCL is een medisch laboratorium met 24-uurs dienstverlening dat zich opstelt als kennis - en servicecentrum met toegevoegde waarde voor aanvragend specialist en patiënt, én met commitment voor opleiding, innovatie en onderzoek. De kerntaak patiëntenzorg wordt gerealiseerd door centralisatie van de klinische en poliklinische bloedafname en een kernlaboratorium met 24/7 klinisch chemische- en hematologische laboratoriumdiagnostiek, inclusief bloedtransfusie en (speciële) stolling. Daarnaast biedt de afdeling speciële laboratoriumfaciliteiten voor de niet 24-uurs diagnostiek en faciliteert zij klinische trials en invriesprotocollen inclusief Biobanking. Alle diagnostische units van de afdeling zijn ISO 15189:2012 geaccrediteerd. Als vakspecialist/senior medewerker Bloedafname word je hiërarchisch aangestuurd door de leidinggevende hoofdanalisten van de Bloedafname.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: de heer ing. Pascal Schippers, organisatorisch manager KCL
071 529 78 61

Solliciteren