Transfermedewerker Perinatologie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Wil jij een belangrijke rol spelen in de begeleiding van ouders bij het overplaatsen of ontslag van hun kind? Voor de NICU en het Geboortehuis, zoeken we een transfermedewerker die de schakel vormt tussen arts, verpleegkundige en ouders. Kom jij ons team versterken?

In het kort

• Je bent het aanspreekpunt tussen verschillende disciplines bij transferprocessen
• Wanneer het kind overgeplaatst wordt, coördineer jij dit gehele proces
• Dit betekent dat je informeert bij andere ziekenhuizen en de hele (logistieke) planning die hierop volgt op je neemt
• En je bereidt de ouders voor op de overplaatsing of het ontslag 

Wat ga je doen?

Als transfermedewerker Perinatologie coördineer je de zorg bij de overplaatsing of het ontslag van onze patiënten die in het Geboortehuis en op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) liggen. Zodra een kind bij ons opgenomen is, kom jij in beeld. Jij bent namelijk het aanspreekpunt voor de ouders, de verpleegkundigen, artsen en andere collega’s binnen en buiten het ziekenhuis. Zodra een kind overgeplaatst kan worden, informeer jij bij ziekenhuizen in de regio (van de ouders) of er plek is. Eventueel regel jij dat de ouders kennis kunnen maken bij het ‘nieuwe’ ziekenhuis. Vervolgens coördineer en realiseer je de overplaatsing van het kind vanaf onze afdeling naar het andere ziekenhuis. Ook wanneer het kind ontslagen wordt, coördineer je dit proces. Naderhand zoek je contact met de ouders om te informeren hoe het gaat en hoe zij terugkijken op het proces. Je kijkt hierbij ook naar de toekomst: je informeert over de poliklinische follow-up afspraken en plant die, voor zover mogelijk, al in. Hier komen administratieve taken bij kijken. Het is belangrijk dat je als transfermedewerker realiseert in wat voor heftige situatie de ouders zich bevinden en hoe groot de stap is om met hun kind naar een ander ziekenhuis te gaan of zelfs naar huis. Als transfermedewerker bereid je ouders hier zo goed mogelijk op voor en neem je de onrust zo veel mogelijk weg.

Wat vragen wij?

Je hebt een maatschappelijke, psychologische, verpleegkundige of andere relevante opleiding op mbo- of hbo-niveau afgerond. Het belangrijkste is dat je uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden hebt. Je kunt je verplaatsen in de gevoelssituatie van ouders en weet hoe je hun door transferprocessen van hun kind kunt begeleiden. Tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen en zie je geen beren op de weg; je bent altijd op zoek naar een passende oplossing, ook als dit betekent dat je op het laatste moment je plannen moet wijzigen. Je bent stressbestendig, assertief en je bent klantvriendelijk naar de ouders en je collega’s binnen en buiten het ziekenhuis. Verder ben je iemand die initiatief toont; je signaleert niet alleen maar gaat direct aan de slag met de verbeterpunten.

Meer informatie

Je bent flexibel inzetbaar, ook in de weekenden. Je werkt gemiddeld 20 uur per week, waarvan om de week op zaterdagochtend. 

Voor deze vacature zijn we op zoek naar twee nieuwe collega’s. 

De gesprekken zullen plaatsvinden in week 25: op dinsdag 18 juni in de middag en donderdag 20 juni in de ochtend.  

Daniëlle van Lopik

‘Het is fantastisch om betekenisvol werk te kunnen doen’

Je werkplek

De NICU en het GeboorteHuis Leiden vormen samen de afdeling Perinatologie. Ons doel is: alle zorg paraat, samen de regie en een gastvrij verblijf voor het kind en de ouders. Onze NICU is een van de tien Neonatale IC-centra in Nederland en heeft zeventien eenpersoonskamers en vier tweelingenkamers. Zo is er meer rust voor het kind, privacy voor ouders en is rooming-in mogelijk. Dit is helemaal in lijn met onze visie op gezinsgerichte zorg. Het GeboorteHuis Leiden biedt zorg aan vrouwen en hun baby's tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed. Ook medium care zorg voor de neonaat valt binnen de zorgverlening, waarbij nauw samengewerkt wordt met de medische disciplines en verloskundigen uit de regio. Het GeboorteHuis Leiden beschikt over 33 geboortekamers, een triageruimte en een behandelkamer voor foetale behandeling.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Kim Schoemaker NICU

Contact: Kim Schoemaker of Rianne de Jong, verpleegkundig teamleiders, afdeling NICU
071 526 40 64

Solliciteren